Hämeenlinna purkaa haisevan häpeätahran kaupungin keskustasta

Paljon kohua herättäneen Vallin grillin purkaminen on aloitettu Hämeenlinnassa. Yleisenä käymälänä käytetty kioski kaupungin keskustassa on surkeassa kunnossa. Grilliä on vaadittu purettavaksi pitkään. Kiista kaupungin ja grilliyrittäjän kanssa on hidastanut purkua. Purkutyöt aloitettiin viimein perjantaiaamuna.

ilmiöt
Vallin Kebab-grilli purkukuntoisena

Kolme haalaripukuista miestä on varustautunut muun muassa hengityssuojaimin ja vahvoin rukkasin purkaessaan jo valmiiksi risaa grillirakennusta. Syytä suojaamiseen on, sillä grilliä ovat käyttäneet hyväkseen muun muassa ruiskuhuumeiden käyttäjät. Paikka on ollut myös juopottelevien väliaikainen bile- ja majapaikka sekä yleinen käymälä.

Naapurit valittaneet pitkään

Löyhkäävän grillin naapurit ovat olleet tuskastuneita siihen, että grilliä ei ole saatu nurin. Grillin toiminta loppui jo kolmisen vuotta sitten ja varsin nopeasti uudet "asiakkaat" löysivät paikan. Grillin naapurina on, asuinkerrostalojen lisäksi, englanninkielinen päiväkoti, jonka lapset ovat saaneet kuunnella, katsella ja haistella grillivaltaajien toimia.

Rakennus nopeasti nurin

Grillirakennus on kohtuullisen pieni, joten siitä päästään eroon nopeasti, kun toimeen viimein päästiin. Purku alkoi perjantaiaamuna käsityönä ja alkuviikosta koneet laittavat kioskin maan tasalle.