1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Jättimäinen Darth Vader ihastuttaa Sapporon lumifestivaaleilla – video

Tähtien sota -elokuvien hahmot Darth Vader ja Stormtrooperit ihastuttavat vierailijoita Sapporossa pidettävillä Japanin lumifestivaaleilla. Iltaisin lukuisat lumi- ja jääveistokset loistavat väreissä, kun niiden pintaan heijastetaan näyttäviä valoesityksiä.

Ihmiset ottavat kuvia Tähtien sota -hahmoja esittävästä lumiveistoksesta Sapporon lumifestivaaleilla.
Järjestäjät odottavat lumifestivaaleille jopa yli 2,5 miljoonaa kävijää. Iltaisin lukuisat lumi- ja jääveistokset loistavat väreissä, kun niiden pintaan heijastetaan näyttäviä valoesityksiä.

Japanin lumifestivaali avattiin torstaina maan pohjoisosissa sijaitsevassa Sapporossa. Viikon kestävän festivaalin järjestäjät uskovat, että alueella vierailee tänä vuonna ennätysmäärä eli jopa yli 2,5 miljoonaa ihmistä.

Yksi kaupungin keskustan pääkaduilla ja puistoissa pidettävän festivaalin vetonauloista on sen 66-vuotisen historian suurin lumiveistos, jossa esiintyvät Tähtien sota -elokuvien hahmot Darth Vader ja Stormtrooperit.

Veistoksen rakensivat kuukauden aikana noin 400 maan puolustusvoimien sotilasta, jotka kasasivat veistosta varten 3 500 tonnia lunta. Valmis veistos on 15 metriä korkea.

Yhteensä festivaaleilla on esillä 204 erilaista lumi- ja jääveistosta, muun muassa veistoksia, jotka kuvaavat perinteisiä aasialaisia temppeleitä. Veistoksia varten festivaalialueelle kuljetettiin useita tuhansia rekkalasteja lunta.

Festivaalin aikana järjestetään myös lumiveistoskilpailu, johon osallistuu 12 joukkuetta ympäri maailmaa. Yksi joukkueista on Suomesta.

Iltaisin lumiveistokset kylpevät väreissä, kun niiden pinnalle heijastetaan monimutkaisia värivaloesityksiä musiikin säestyksellä.