Sähköyhtiöt varautuvat viikonlopun myräkkään

Sähköyhtiöt valmistautuvat viikonlopulle luvattuun myrskyyn lisäämällä päivystävää henkilöstöä. Esimerkiksi Keminmaassa kaikki energiayhtiön asentajat hälytetään töihin, jos sähköt katkeilevat.

sähkö
Sähkömies poistaa lunta oksalta.
Kimmo Hiltula / Yle

Keminmaassa otetaan tarvittaessa käyttöön myös erikoisempaa kalustoa kuten tamppari ja armeijan miehistönkuljetusvaunu. Sähköyhtiöt kehottavat kotitalouksia varautumaan yllättäviin keskeytyksiin sähkönjakelussa. Viikonlopulle on luvassa voimakkaita myrskypuuskia maan pohjois- ja länsiosiin.

Työnjohtaja Marko Kivelä Keminmaan Energiasta kertoo, että jos sähköt katkeilevat, niin apuun saadaan tamppari ja tarvittaessa jopa miehistönkuljetusvaunu, joilla lumessa päästään etenemään kätevästi.

Yhtiön kaikki kuusi asentajaa lähtevät liikkelle myrskyn aikaan ja lisäväkeä hälytetään tarvittaessa Oulusta, jos tilanne niin vaatii.

Tällä viikolla asentajat ovat kiertäneet koko sähköyhtiön alueen, joka on kooltaan noin 200 kilometriä. He ovat raivanneet linjoille kaatuneita ja tai lumen painosta linjoja uhkaavia puita sekä puhdistaneet sähkölinjoja lumesta.

Keminmaassa oli vielä eilen sähkökatkoja, esimerkiksi Liedakkalan-Keminsuun alueella sähköt olivat poikki nelisen tuntia.