Ukraina: Separatistit keräävät joukkoja hyökkäykseen

Ukrainan armeija uskoo separatistien valmistelevan hyökkäystä Donetskin ja Mariupolin alueella huolimatta diplomaattisista rauhanponnisteluista.

Ukraina
Venäjämieliset separatistit partioivat Uglegorskissa.
Venäjämieliset separatistit partioivat tiesululla Uglegorskissa keskiviikkona.Vladimir Vladimirov / EPA

Ukrainan armeija uskoo Venäjän tukemien separatistien valmistautuvan uuteen suurhyökkäykseen ainakin kahdella rintamalla Itä-Ukrainassa.

Separatistit keräävät hyökkäystä varten joukkoja sekä Debaltseven kaupungin luona Donetskin lähistöllä, sekä Mariupolissa Mustanmeren rannalla, Ukrainan armeijan tiedottaja kertoo.

Kuluneen vuorokauden aikana yhteenotoissa on kuollut viisi Ukrainan armeijan sotilasta ja 26 on haavoittunut. Lisäksi viisi siviiliä on saanut surmansa.

Breedlove: Venäläisiä apuna

Naton Euroopan joukkojen komentaja, kenraali Philip Breedlove kertoi tänään Münchenin turvallisuuskokouksen yhteydessä arvioivansa, että Venäjä on tuonut separatistien avuksi Itä-Ukrainaan yli tuhat taisteluajoneuvoa. Venäjä kiistää tämän.

– Näemme satoja venäläisiä sotilaita Ukrainassa suorittamassa tehtäviä ilmapuolustuksesta ja elektronisesta sodankäynnistä tykistöön ja johtotehtäviin. Emme ole nähneet suuria [venäläisten] joukkojen taisteluryhmityksiä, Breedlove kertoi.

Saksan ja Ranskan valtionpäämiehet ovat neuvotelleet Kiovassa ja Moskovassa, jotta taistelut saataisiin loppumaan. Keskustelujen on määrä jatkua huomenna sunnuntaina.

Lähteet: Reuters