Suomalaiset ovat rasvansyöjäkansaa – katso sokerin- ja rasvansyöjämaat top 10

Suomalaisia enemmän rasvaa syövät vain belgialaiset ja saksalaiset. Sokerin syönnissä suomalaiset sijoittuvat kansainvälisessä vertailussa yhdeksänneksi.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Suomessa syödään kolmanneksi eniten rasvaa maailmassa, ilmenee The Washington Postin vertailusta (siirryt toiseen palveluun). Sokerin syönnissä Suomi sijoittuu kansainvälisessä vertailussa yhdeksänneksi.

Markkinatutkimusyhtiö Euromonitorin tilastojen mukaan suomalainen syö vuorokaudessa keskimäärin 80,8 grammaa rasvaa ja 91,5 grammaa sokeria.

Eniten rasvaa maailmassa syövät belgialaiset. Toiseksi parhaiten rasvaa maistuu saksalaisille.

Vähiten rasvaa käyttävät intialaiset, indonesialaiset ja eteläkorealaiset. Keskiverto intialainen syö päivässä keskimäärin 10 grammaa rasvaa, indonesialainen 15,5 grammaa ja eteläkorealainen hieman yli 20 grammaa.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Sokeria ahmivat eniten amerikkalaiset. Keskiverto amerikkalainen ahtaa sisäänsä jopa 126,4 grammaa sokeria vuorokaudessa.

Toiseksi eniten makeaa syövät saksalaiset ja kolmanneksi eniten sokerilla herkuttelevat hollantilaiset.

Sokeri ei sen sijaan juuri maistu intialaisille, israelilaisille ja indonesialaisille. Intialainen syö päivässä keskimäärin vain viisi grammaa sokeria, israelilainen 14,5 grammaa ja indonesialainen 15 grammaa.

Siitä huolimatta, että saksalaiset sijoittuvat toiseksi sekä rasvan että sokerin syönnissä, he ovat OECD:n vertailussa (siirryt toiseen palveluun) yksi länsimaiden hoikimmista kansoista.

Ylipainoisten osuus on alle OECD-maiden keskiarvon myös esimerkiksi Belgiassa, Alankomaissa ja Suomessa. Eniten ylipainoisia ihmisiä on Yhdysvalloissa.