1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisin pahoinpitelystä epäilty Hämähäkkimies pääsi pälkähästä

New Yorkin Time Squarella päivystävät taruhahmoiksi sonnustautuneet rahankerääjät ovat ajautuneet viime aikoina lukuisiin kahnauksiin niin virkavallan kuin turistienkin kanssa.

Ulkomaat
lentileike, jossa mies poliisiasemalla
New York Daily News

Poliisin pahoinpitelystä ja useista muista rikoksista Yhdysvalloissa epäilty Hämähäkkimiehen asuun sonnustautunut mies ei joudu oikeuden eteen. New Yorkin syyttäjäviranomaiset ovat päättäneet luopua syytteistä asian käsittelyn pitkittymisen vuoksi, kertoo New York Daily News (siirryt toiseen palveluun).

Viranomaisten mukaan New Yorkin Time Squarella päivystävä Hämähäkkimies kävi poliisin kimppuun viime heinäkuussa sen jälkeen, kun tätä kehotettiin lopettamaan rahan vaatiminen turisteilta. Tapaus oli vain yksi esimerkki Times Squarella päivystävien taruhahmoiksi sonnustautuneiden ihmisten tekemistä rötöksistä

Muun muasssa supersankareiksi ja lastenohjelmien suosikkihahmoiksi sonnustautuneet ihmiset poseeraavat auliisti turistien valokuvissa, mutta vaativat siitä maksua.

Taruhahmot ovat saaneet viime aikoina paljon kielteistä huomiota turistien ahdistelemisen ja väkivaltaisen käytöksen vuoksi. Esimerkiksi syyskuussa Batman ja Hämähäkkimies ajautuivat New Yorkin keskustassa nyrkkitappeluun.

Viranomaiset ovat jakaneet turisteille lehtisiä, joissa muistutetaan, ettei hahmoille tarvitse antaa rahaa valokuvien ottamisesta.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi