Osuuspankin kampanja puri heti – lyhennysvapaahakemusten määrä moninkertaistui

Osuuspankin päätös myöntää ilmaista lyhennysvapaata lainansa moitteettomasti hoitaneille asiakkaille on saanut aikaan melkoisen ryntäyksen. Osuuspankin imussa saman tarjouksen tehneestä Danske Bankista hakemusten määrän arvioidaan jopa kymmenkertaistuneen.

Kotimaa
Finanssiryhmä OP:n toimipiste.
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Viime viikon torstaina finassiryhmä OP ilmoitti haluavansa piristää taloutta antamalla asuntolaina-asiakkailleen vuoden lyhennysvapaan ilman kuluja ja marginaalimuutoksia. Enintään vuoden kestävän lyhennysvapaan aikana lainasta maksetaan vain korkoa.

Asiakkaiden kiinnostus heräsi, sillä pankki on saanut runsaasti niin kyselyjä asiasta kuin lyhennysvapaahakemuksia.

– Viikonlopun aikana asia on selvästi puhuttanut ihmisiä. Hakemuksia on tullut moninkertainen määrä tavalliseen verrattuna, liiketoiminta-alueen johtaja Jussi Huttunen sanoo.

Hakemuksista näkyy, että perheiden taloudessa on tiukkuutta.

Pankinjohtaja Pasi Eronen

Huttusen mukaan hakemusten määrä on ollut sen suuntainen kuin pankissa etukäteen ajateltiinkin.

Lyhennysvapaahakemusten määrässä voi olla jonkin verran alueellisia eroja. Esimerkiksi Keski-Suomen Osuuspankki saa yleensä 10–20 hakemusta lainojen lyhennysvapaasta päivässä, viime torstain jälkeen määrä on kaksinkertaistunut.

Pankinjohtaja Pasi Erosen mukaan lyhennysvapaata ovat hakeneet erityisesti lapsiperheet.

– Hakemuksista näkyy, että perheiden taloudessa on tiukkuutta. Uskon, että moni on pohtinut hakemuksen jättämistä jo pidempänä, mutta teki sen nyt, kun lyhennysvapaa on ilmainen, eikä se vaikuta marginaaliin.

Erosen mukaan hakemukset lisääntyivät odotetulla tavalla.

– Kovin vyöry tulee varmasti tähän alkuun. Katsotaan nyt, miten kampanja toukokuuhun asti kantaa.

Osuuspankin imussa lyhennysvapaatarjouksen teki myös Danske Bank. Henkilöasiakkaista vastaavan johtaja Kenneth Kaarnimon mukaan lyhennysvapaisiin liittyvien yhteydenotojen määrä on viime torstain jälkeen kymmenkertaistunut.

– Myös hakemusten määrässä on tapahtunut selkeä muutos, nekin ovat lähes kymmenkertaistuneet.