Yle uudistaa alueiden toimintaa: lisää uutisia ja vaikuttavampia sisältöjä koko Suomesta

Yle uudistaa alueyksiköidensä toimintamallin ja työtavat. Toimitusten resursseja kohdennetaan sisällöntuotantoon ja alueiden keskinäistä tekemistä ja yhteistyötä kehitetään uusilla toimintatavoilla. Tavoitteena on tehdä entistä vaikuttavampaa alueellista sisältöä ja olla jatkuvasti läsnä alueen uutistilanteissa.

Yle

– Uudistus vahvistaa Ylen alueellista toimintaa. Olemme ottaneet käyttöön uutta tekniikkaa ja ratkaisuja. Kehitämme myös toimintamallejamme. Uudistuksista huolimatta Ylen nykyiset alueyksiköt säilyvät itsenäisinä ja kaikilla on jatkossakin omat toimituksensa , sanoo Yle Alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Uudessa toimintamallissa alueiden päälliköiden vastuut muuttuvat. Työnjakoa toimituksellisissa ja hallinnollisissa esimiestehtävissä selkiytetään. Alueiden päälliköt, joita on jatkossa kymmenen suomenkielisen aluetoiminnan päällikköä ja Yle Saamen päällikkö, vastaavat jatkossa strategiasta, henkilöstöstä ja taloudesta. Vastaaville tuottajille kuuluu puolestaan päivittäinen journalismi. Jokaiseen toimitukseen nimetään vastaava tuottaja.

Tampereen Mediapolikseen uutis- ja ajankohtaistoiminnan osaamiskeskus

Yle perustaa Tampereelle Mediapolikseen alueellisen keskuksen, johon tulevat Yle Tampereen aluetoimitus, nykyinen Tampereella sijaitseva Ylen ajankohtaistoimitus ja koko Suomen alueellisten tv-uutisten tekninen tuotanto. Samalla alueellisten tv-uutisten määrää lisätään, suunnitelmissa on omat uutiset Lappiin, Pohjois-Suomeen, Pirkanmaalle ja Hämeeseen.

“Pasila on luontaisesti Ylen toiminnan hermokeskus, mutta nyt vahvistamme myös Tamperetta. Mediapolikseen syntyy Ylen toinen uutis- ja ajankohtaistoiminnan keskus. Sen ytimen muodostavat Yle Tampereen aluetoimitus, joka muuttaa Vuolteenkadulta Mediapolikseen ja Ylen Tampereella oleva ajankohtaistoiminta. Alueellisten televisiouutisten tuotanto on mahdollista aloittaa Mediapoliksesta ensi syksynä", kertoo Jyri Kataja-Rahko.

Ylen alueellisen tv-uutistoiminnan vaikuttavuus on kasvanut merkittävästi alkuvuoden 2015 aikana. Alueellisten tv-uutisten päälähetys vaihtui Yle TV1 -kanavalle osaksi klo 18:n uutiskokonaisuutta. Lähetys on ollut toistuvasti Suomen toiseksi katselluin uutislähetys. Katsojia sillä on noin 600 000, eli kolminkertaisesti entiseen lähetysaikaan verrattuna.