1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Seppo Kääriäinen

Kääriäinen ei tyrmää ministerin pestiä: "Mahdollisuudet katsotaan vaalien jälkeen"

Kansanedustaja Seppo Kääriäinen pitää puolueiden kannatuskyselyjä suuntaa antavina. Kokenut poliitikko painottaa, että oikeat luvut selviävät vasta vaali-iltana huhtikuussa.

Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Uudelleen ehdolle asettuva keskustan iisalmelainen kansanedustaja Seppo Kääriäinen on vaitonainen mahdollisista tulevista tehtävistään ja toiveistaan tulevalla vaalikaudella. Vaalitulos ratkaisee paljon.

– Ensimmäinen tavoite on selviytyä vaaleissa riman yli. Vaalien jälkeen katsotaan mikä on keskustan asema ja millaisia vaikuttamisen mahdollisuuksia on tarjolla. Etukäteen en halua mistään tehtävästä kieltäytyä, mutta en myöskään ilmoita, että pyrin tuolle ja tuolle paikalle, Kääriäinen totesi maanantaina Yle Savon kansanedustajatentissä.

Vaalipiiriuudistus tuo oman lisänsä kevään vaaleihin. Uusi Savo-Karjalan vaalipiiri vaatii ehdokkailta lisää jalkatyötä ja rahaa. Savo-Karjalasta pääsee läpi 16 ehdokasta.

– Minun arvio on, että Pohjois-Karjalan väki äänestää omia ehdokkaitaan ja samoin myös pohjoissavolaiset omiaan. Ääniä liikkuu kuitenkin jonkin verran Ohtaansalmen yli suuntaan ja toiseen.

Seppo Kääriäinen muistuttaa, että molempien maakuntien haasteet ja vaikeudet ovat pitkälti samanlaisia.

– Kyse on elinvoimasta ja työpaikoista sekä aluepolitiikan palauttamisesta kunniaan.    

Konkari ei kyselyihin luota

Kääriäinen on huomannut, että vaalikampanjat lähtevät liikkeelle entistä aikaisemmin. Keskusta on ollut mielipidekyselyissä suosituin puolue, mutta konkaripoliitikko ei laske mitään kyselytuloksiin.

– Tosiasiassa keskusta on tällä hetkellä neljänneksi suurin puolue. Tässä asetelmassa haastamme suurimman puolueen, kokoomuksen, politiikkaa ja sen ajatuksia.

Seppo Kääriäinen on ollut kansanedustajana vuodesta 1987 lähtien. Keskustan vahva vaikuttaja oli kauppa- ja teollisuusministerinä vajaat kaksi vuotta 1990-luvulla. Puolustusministerinä Kääriäinen oli lähes koko vaalikauden 2003–2007. Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Kääriäinen oli pari kuukautta vuonna 2003 ja vaalikauden 2007–2011.