1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Keskustan Annika Saarikko Kioskille: Olemme valmiita tinkimään, ei tämä ole meille kynnyskysymys

Keskustan keskiolutlinjaus on herättänyt huomiota maanantaina. Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko sanoi Ylen Kioski-ohjelmassa, ettei puolue "hirttäydy" ehdotukseensa. "Jos tämä ei ole hyvä keino, sitten pitää tuoda pöytään muita vaihtoehtoja", hän totesi.

Kotimaan uutiset
Annika Saarikko
Katri Hyväkkä

Keskusta on valmis tinkimään ehdotuksestaan, joka koskee keskioluen poistamista kaupoista, kioskeista ja huoltamoilta. Asiasta kertoi maanantai-iltana Ylen Kioski-ohjelmassa keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Annika Saarikko.

– Me olemme kyllä valmiita tinkimään tästä. Meidän puheenjohtajamme (Juha Sipilä) juuri linjasi blogissaan, että se on okei, jos tuntuu, että… Ei tämä ole meille kynnyskysymys, johon keskusta haluaa jäädä kiinni, jos selvästi tämä aiheuttaa tällaisen myrskyn, Saarikko sanoi.

Keskustan keskiolutlinjaus – se, että kaupoissa myytävien oluiden alkoholipitoisuus rajoitettaisiin enimmillään 3,7 prosenttiin – tarkoittaisi käytännössä sitä, että keskiolutta saisi vastedes vain Alkon myymälöistä. Esitys on herättänyt maanantaina huomiota sosiaalisessa mediassa.

– (Tämä päivä) on osoittanut, että suomalaiset ovat valtavan sydämistyneitä tästä, ja tämä on ollut myrsky. Se kertoo, että tässä alkoholissa on hirveästi tunnetta mukana ja varmaan jokainen peilaa sitä, miten itse tai lähipiiri tähän aiheeseen suhtautuu, Saarikko totesi.

Hänen mukaansa keskusta "ei hirttäydy tähän linjaukseen ja sano, että tämä on pakko viedä läpi, jos tuntuu, että Suomen kansalle tämä on näin iso ongelma".

Hän sanoi puolueen ottavan vastaan ehdotuksia siitä, millä muilla keinoilla suomalaisten alkoholinkäyttöä saisi vähennettyä nykyisestä.

– Jos tämä ei ole hyvä keino, sitten pitää tuoda pöytään muita vaihtoehtoja. Meille saa lähettää palautetta tästä vaikka saman tien, Saarikko kertoi Kioskin haastattelussa. Keskustan tavoite on Saarikon mukaan se, että hyvinvointierot kapenevat ja "jokainen vastaa omasta hyvinvoinnistaan enemmän kuin tällä hetkellä tekee".

Lue seuraavaksi