1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pienpanimoliitto: Keskustan olutlinjaus uhkaa suomalaisia pienyrittäjiä

Pienpanimoliiton puheenjohtaja, porilaisen Beer Hunter's -panimon yrittäjä Mika Heikkinen arvostelee voimakkaasti keskustan olutkantoja. Heikkisen mielestä keskioluen alkoholipitoisuuden ylärajan laskeminen vaikeuttaisi erityisen paljon pienpanimoiden toimintaa.

Kotimaan uutiset
Panimomestari Tuomas Markkula sekoittaa olutta.
Yle

Suomen Pienpanimoliiton puheenjohtaja Mika Heikkinen vetoaa keskustaan, jotta puolue tarkistaisi uudelleen kantaansa keskioluen laimentamiseen. Keskusta kannattaa, että päivittäistavarakauppojen vähittäismyynnissä olevien oluiden alkoholipitoisuuden ylärajaksi määrättäisiin 3,7 prosenttia.

– Toteutuessaan tämä toimenpide vaikeuttaisi erityisen paljon nimenomaan suomalaisten pienpanimoiden toimintaa. Se rajoittaisi pienten yritysten kehitystyötä ja myyntiä ja pakottaisi monet jopa lopettamaan toimintansa, Porissa toimivan Beer Hunter's -pienpanimon yrittäjä Mika Heikkinen sanoo.

"Heikentäisi olutkulttuuria"

Heikkinen pelkää, että toteutuessaan keskustan linjaus aiheuttaisi vaikeuksia Suomessa virinneen pienpanimokulttuurin kehitykselle.

Pienpanimoliiton puheenjohtaja vetoaa keskustan puheenjohtajaan Juha Sipilään, jotta tämä ottaisi huomioon myös pienten panimoyrittäjien huolet. Samalla hän toivoo, että poliitikot avaisivat pienpanimoille saman oikeuden kuin tilaviinien valmistajille eli mahdollisuuden myydä tuotteitaan suoraan kuluttajille.

Toteutuessaan tämä toimenpide vaikeuttaisi erityisen paljon nimenomaan suomalaisten pienpanimoiden toimintaa.

Suomen Pienpanimoliiton puheenjohtaja Mika Heikkinen

– Teillä on yrittäjätausta. Tiedätte varmasti, että valtiovallan tekemä toimintaympäristön kiristäminen on hyvin tuhoisaa nimenomaan pienten yritysten toimintaedellytysten kannalta, Heikkinen kirjoittaa avoimessa kirjeessä Sipilälle (siirryt toiseen palveluun).

Pienpanimoliittoon (siirryt toiseen palveluun) kuuluu kymmeniä Suomessa toimivia pieniä panimoita. Niistä suuri osa on perustettu viime vuosien lähiolutbuumin aikana. Aiemmin myös Panimoliitto on ihmetellyt keskustan linjausta.

Lue seuraavaksi