Rallitähden ajoharjoitteluradasta valituksia Kuusamossa

Ralliautoilija Juha Kankkusen ja hänen yhtiökumppaneidensa Kuusamoon suunnitteleman uuden ajoharjoitteluradan paikka aiheuttaa kiistaa. Muun muassa lähialueen loma-asukkaat pelkäävät siitä aiheutuvan melu- ja ympäristöhaittoja. Uutta rataa on suunniteltu Oivankijärvelle.

Kuva: Yle

Vaasan hallinto-oikeus pohtii parhaillaan jääharjoitteluradasta tehtyjä valituksia. Muun muassa Oivankijärven ranta-asukkailta on tullut valituksia, joissa pelätään harjoitteluradan aiheuttavan melu- ja ympäristöhaittoja.

Kuusamon kaupunki on puoltanut harjoitteluradan tekoa Oivankijärvelle. Kuusamon myöntämä lupa syntyi aiemmin äänestyksen tuloksena kaupungin ympäristöjaostossa.

Kaupunki oli jo luvasta päättäessään tiukentanut lupaehtoja alkuperäisistä ja rajoittanut muun muassa harjoitteluaikoja.

Juha Kankkusen nimi houkuttelee ulkomaalaisia

Ralliautoilun nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen on jo pitkään toiminut Kuusamossa. Hänen osittain omistamansa Juha Kankkunen Driving Academy liukkaan kelin ajoharjoittelukoulu on houkutellut Kuusamoon useana vuonna myös ulkomaalaisia vieraita tutustumaan liukkaan kelin ajoharjoitteluun.