Kemin talvimatkailu käynnistynyt pirteästi

Kemissä vierailee ja yöpyy tällä hetkellä erityisesti aasialaisia matkailijoita, jotka haluavat nähdä lumilinnan ja Jäänmurtaja Sampon. Matkailualaa piristävät myös kaupunkiin palanneet eurooppalaiset turistit.

lumilinnat
Lapset laskevat mäkeä Kemin lumilinnan piha-alueella.
Risto Koskinen / Yle

Kemin lumilinnan kausi on alkanut vilkkaana heti avajaisviikonlopun jälkeen. Arkipäivät täyttyvät ulkomaalaisista matkailijoista ja viikonloput kotimaan päiväkävijöistä.

Hongkongilainen Vanessa Cheng saapui Kemiin tiistaiaamuna ja suuntasikin ensimmäisenä lumilinnaan. Monen muun matkailijan tavoin Vanessaa kiinnostaa nähdä lumilinnan lisäksi Jäänmurtaja Sampo.

– Olen täällä nyt ensimmäistä kertaa ja lumilinna on aivan uskomaton. Ihana kun aurinko paistaa, olen niin onnekas, Cheng iloitsee.

Hongkongilainen Vanessa Cheng Kemin lumilinnassa.
Vanessa Cheng saapui Kemiin tiistaina ja keskiviikkona matka jatkuu ylemmäs Lappiin.Risto Koskinen / Yle

Eurooppalaiset tulossa takaisin

Tällä hetkellä Kemissä vierailee ja yöpyy erityisesti aasialaisia, jotka paikkaavat venäläisturistien katoa. Viime vuosien hiljaisuuden jälkeen matkailijoita on saapunut enemmän myös Euroopasta.

– Saksalaisia ja espanjalaisia asiakkaita on ollut viime talvea enemmän. Olipa tässä jokunen aika sitten jopa kreikkalainenkin ryhmä, sanoo Lapponia Safariksen toimitusjohtaja Juhani Mörck.

Sampon kannet täynnä porukkaa

Jäänmurtaja Sampo pääsi totuttua myöhemmin liikkeelle heikon jäätilanteen vuoksi, mutta kauden alettua jäänmurtajan jokainen risteily on varattu lähes täyteen.

– Sampo on tosi tykätty eikä laivan tarvitse risteillä tyhjänä. Meillä on päivittäin useita lähtöjä, kahdesta kolmeen ja se on aika ääriraja, sanoo Kemin Matkailun tiedottaja Titta Vuorinen.