Turvajalkinetehdas irtisanoo 28 työntekijää Jalasjärvellä

Jalas-jalkineista tunnettu Ejendals vähentää yhteensä 28 työntekijää Etelä-Pohjanmaalla, Jalasjärvellä, sijaitsevalta tehtaaltaan. Osa irtisanomisista toteutetaan eläkejärjestelyillä.

talous
Jalas-kenkälaatikko tehtaan hihnalla.
Yle

Entinen Jalas, nykyinen Ejendals Suomi Oy, on saanut yhtiön päätoimipisteellä Jalasjärvellä käydyt yhteistoimintaneuvottelut päätökseen. Yritys vähentää yhteensä 28 työntekijää tuotannosta, varastosta, huollosta ja proto- ja näyteosastolta. Alun perin vähennystarpeeksi oli arvioitu 35 henkilötyövuotta.

Osa irtisanomisista toteutetaan eläkejärjestelyillä. Ejendals Suomen mukaan kaikilla irtisanotuilla on myös työsuhteen kestosta riippumatta kuuden kuukauden irtisanomisaika. Myös irtisanottujen uudelleentyöllistymistä pyritään tukemaan.

Ejendals Suomi Oy:n mukaan irtisanomisten taustalla on sen valmistamien jalkineiden vaikeutunut markkinatilanne. Osaltaan työntekijätarvetta vähentävät myös Jalasjärvellä tehdyt kone- ja laiteinvestoinnit.

Ejendals Suomi uudistaa tuotantoa ja varastoa noin miljoonalla eurolla tämän vuoden aikana. Investointien tavoitteena on parantaa kilpailukykyä ja turvata työpaikkoja Jalasjärven tehtaalla tulevaisuudessa, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Ejendals Suomi Oy:n henkilöstömäärä on 180 ja liikevaihto 50 miljoonaa euroa.