Tommi Haanpää RoPSin paitaan

Rovaniemen Palloseura on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen Tommi Haanpään kanssa. Haanpää pelasi Veikkausliigassa Jarossa vuosina 2009-2012.

urheilu
YLE

Jarossa pelattujen 43 liigaottelun lisäksi 24-vuotiaalla Haanpäällä on kokemusta Ykkösen peleistä muun muassa AC Oulun ja SJK:n riveistä. Viime kaudella Haanpää pelasi kakkosdivarissa PS Kemin joukkueessa 27 ottelua ja teki niissä viisi maalia.

– Tommi tuli heti harjoituskauden alkaessa tammikuun alussa antamaan meille näyttöjä. Homma on sujunut sen verran hyvin, että mielellään otamme tuollaisen pelimiehen joukkueeseen, omaahan hän myös jo hyvän määrän Veikkausliigakokemusta. Tämä sopimus sopii hyvin myös siihen kuvioon, että Tommi opiskelee Rovaniemellä toista vuotta fysioterapeutiksi, RoPS-valmentaja Juha Malinen kertoo tiedotteessa.

Malinen kertoo seuranneensa Haanpään otteita hänen uransa aikana paljon ja myöntää, että tuoreen RoPS-pelaajan tähänastisen uran varrelle on sattunut myös muutamia epäonnistuneempia kausia.

– Tavoitteena on nyt saada Tommille sellainen kausi aikaan, että hän itse ja ympäristö voivat siihen olla tyytyväisiä. Tommin vahvuus on todella korkeaa tasoa oleva lähtönopeus ja nopeus yleensäkin, sitä hän on pystynyt harjoituksissa käyttämään hyväkseen. Näen, että Tommi pystyy tuomaan meille taas uuden vaihtoehdon laitapelaamiseen, jonne meillä alkaa nyt löytyä paljon erilaisia vaihtoehtoja, Malinen tuumaa.

RoPS-luotsin mukaan joukkueen maalivahtipeli, keskuspuolustus, puolustava keskikenttä ja laitapelaajaosasto ovat nyt kunnossa ja hän odottaa kovaa kisaa pelaajien kesken pelipaikoista.

– Hyökkäyspäähän meillä on vielä kolme pelaajaa hakusessa, Malinen toteaa.