Zyskowicz: Keskustan ei kannata syyttää muita omasta kaljamokastaan

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz pitää yllättävinä keskustalaisten syytöksiä kokoomuksen roolista olutkohussa. Muun muassa keskustan Sirkka-Liisa Anttila uskoo kokoomuksen "likaisten temppujen osaston" panneen kohun alulle.

politiikka
Ben Zyskowicz
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Keskustan ja kokoomuksen jäsenet ovat sanailleet sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun keskustan riveistä kuultiin syytöksiä siitä, että kokoomus olisi ollut käynnistämässä julkisuuskampanjaa keskustan keskiolutlinjauksista.

Kierroksia keskustelu sai, kun Sirkka-Liisa Anttila vastasi eduskunnan täysistunnossa Ben Zyskowiczin heittoon, jonka mukaan keskusta olisi aloittanut normien purkamisen keskioluen siirtämisellä pois ruokakaupoista.

– Kysymys tästä keskioluesta. Siitä saa edustaja Zyskowicz ja kokoomus itse katsoa peiliin. Se on rakennettu miina, Anttila totesi.

Hän täydensi myöhemmin lausuntoaan STT:lle ja sanoi epäilevänsä, että kokoomus on kehitellyt "koko jutun".

– Likaisten temppujen osasto lienee liikkeellä.

Ben Zyskowiczin mielestä on yllättävää, että arvostettu ja kokenut edustaja syyttää eduskuntadebatissa kokoomusta oman puolueensa mokasta.

– Minusta on reilua, että jokainen puolue vastaa omista mokistaan eikä syytä niistä muita, Zyskowicz kommentoi.

– Tämä kannanotto on hyväksytty keskustan, ei kokoomuksen puolue-elimissä.

Zyskowicz ei kuitenkaan usko, että sanailusta tulee ryppyä rakkauteen.

– No, vaalien alla puolueet kilvoittelevat, eihän tässä sen kummempia. On tässä se hyvä puoli, että puolueiden taustakannanototkin tulevat nyt julki! hän hymistelee.