Netissä, töissä vai bussipysäkillä - missä sinä rakastuit?

Rakastua ei voi käskystä, vaikka puitteet olisivat kuinka romanttiset. Toisaalta liekki saattaa leimahtaa täysin odottamatta kesken arkisten askareiden. Missä ja miten sinä rakastuit? Avititko aktiivisesti Amoria vai puuttuiko kohtalo peliin?

ilmiöt
Nainen ja mies katsovat kaupunkia
Mika Kanerva

"Bussipysäkillä. Bussi oli myöhässä. Ehdittiin siinä sitten tutustua. Mentiin samaan suuntaan."

"Työpaikan juhlissa kuin salama kirkkaalta taivaalta. Menoa kertaheitolla."

Töissä, kuntosalilla, lenkillä, netissä, ravintolassa, bussipysäkillä. Rakkaus ei katso paikkaa, vaan saattaa roihahtaa missä ja milloin tahansa, jos vain oikeanlainen ihminen tulee vastaan ja mieli on valmis rakastumaan.

"Oltiin molemmat kesätöissä Lintsillä 1998. Minä puhelinvaihteessa, hän karkkikiskan myyjänä. Kahvitauolla ollaan edelleen."

Tutkimusprofessori Timo Partonen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoo, että ketään ei voi pakottaa rakastumaan - ei itseäänkään - mutta rakastumista voi kyllä edesauttaa. Tutkimuksissa on havaittu, että tunteet leimahtavat helpommin liekkeihin, kun koetaan yhdessä jotakin sykettä nostattavaa ja jännittävää. Siksi esimerkiksii vuoristorata voi olla oiva paikka rakastumiselle. Missä ja miten sinun rakkaustarinasi sai alkunsa? Roihahtiko rakkaus ensisilmäyksellä vai pitkän tuttavuuden päätteeksi? Oliko paikalla merkitystä?

Voit osallistua keskusteluun myös Twitterissä hashtagilla #ylerakkaus. Rakastumisen mysteeriä ruoditaan perjantaina 13. helmikuuta *Yle Radio Keski-Suomen *iltapäivälähetyksessä.

Lähteet: Lainaukset Twitter-keskustelusta