1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Sampo nosti jälleen tulostaan

Sammon hallitus ehdottaa osingon nostamista kuudetta vuotta peräkkäin.

talous

Vakuutus- ja sijoituskonserni Sampo kertoo viime vuoden tuloksensa ennen veroja olevan runsaat 1,7 miljardia. Vuotta aiemmin summa oli 1,6 miljardia euroa.

Loka–joulukuussa tulos oli hieman suurempi kuin edellisenä vuonna: Summa nousi 440 miljoonasta eurosta 447 miljoonaan euroon.

– Vahinkovakuutusyhtiö Ifin yhdistetty kulusuhde oli viime vuonna yhtiön historian paras, huomauttaa konsernijohtaja Kari Stadigh.

Kulusuhde kertoo vakuutustoiminnan kannattavuudesta. If sai pienennettyä sitä hieman: Vuonna 2013 se oli 88,1 prosenttia, viime vuonna 87,7.

Sammon hallitus ehdottaa, että osinkoa jaettaisiin 1,95 euroa osakkeelta. Konsernijohtaja Stadigh huomauttaa, että osinkoehdotusta nostetaan nyt jo kuudetta vuotta peräkkäin. Vuodelta 2013 osinkoa maksettiin 1,65 euroa osakkeelta. Ehdotuksen mukaan osinkoa maksettaisiin viime vuodelta kaikkiaan runsaat miljardi euroa.

Myös tältä vuodelta Sampo odottaa hyvää tulosta. Siihen tosin vaikuttaa vakuutusalalla matala korkotaso, jolla on merkitystä korkosijoituksien kannalta.

Lue seuraavaksi