Lelututkija: Perinteistä korttipakkaa ei ole vielä pelattu loppuun

Nykyteknologian avulla perinteisen korttipakan ympärille voisi luoda uusia läpimurtotuotteita. Lelututkija Kati Heljakan mukaan pelikortit voisivat toimia vaikkapa leluina.

viihde
YLE

Korttipakka on säilynyt lähes muuttumattomana sukupolvesta toiseen. Euroopassa yleisesti käytetyllä 52:n kortin pakalla voi pelata sadoittain erilaisia pelejä.

Mutta onko korttipakan mahdollisuudet käytetty loppuun? Vieläkö siitä irtoaisi uusia pelejä tai voisiko perinteistä korttipakkaa uudistaa ja virkistää nykyteknologian avulla? Heitimme pallon lelututkijalle.

Korttipakka innostaa innovaatioihin

Lelutukija Kati Heljakan mukaan korttipakan keksijä on tehnyt merkittävän historiallisen teon. Korteissa on taikaa ja ne kiinnostavat edelleen nykyajan pelisuunnittelijoita.

– Pelikortit ovat täynnä mahdollisuuksia. Aivan varmasti niistä voi vielä saada irti uutta, toteaa porilaisella lautapelivalmistaja Nelostuotteella työskentelevä Heljakka.

Korteista rakennuspalikoita?

Heljakan mukaan korttipakan ympärille voitaisiin luoda uusi läpimurtotuote lisäämällä kortteihin uusia tehtäviä ja visuaalisuutta.

– Painotekniikka kehittyy koko ajan ja pelisuunnittelu tuottaa uusia innovaatioita. Pelikortit voisivat toimia vaikka leluna, esimerkiksi rakentelumateriaalina.

Heljakka itse haluaisi lisätä korttipakkaan jotain, mikä korostaisi entisestään yhdessä tekemistä ja viihtymistä.

– Pelikokemusta voisi rikastuttaa lisäämällä kortteihin kirjoitettuja tehtäviä, jotka pelatessa yllättäen pompahtavat esiin. Tämä toisi uuden tason perinteiseen pelikorttiajatteluun.