Sallan metallijumala Kimmo Blom kisaa UMK:ssa ja Voice of Finlandissa

Sallasta kotoisin oleva Kimmo Blom on pitkän linjan muusikko, jolla on takanaan jo yli 20 vuoden keikkakilometrit ja pitkästi kolmattasataa esiintymiskertaa Queen-musikaalin Freddie Mercuryna. Nyt Blom on uusien haasteiden edessä, kun käynnissä ovat mittelöt sekä Uuden Musiikin Kilpailussa että Voice of Finlandissa.

viihde
Angelo De Nile, Uuden musiikin kilpailu
Kimmo Blomia haastattelee Bikka Puoskari. Kuva: Anton Sucksdorff

Sallalaislähtöinen Kimmo Blom kisaa tänä keväänä sekä Uuden Musiikin Kilpailussa että laulukilpailu Voice of Finlandissa.

Nykyään Helsingissä asuva Blom on kokenut muusikko, joka on ehtinyt keikkailla jo yli 20 vuotta. Hän on myös esiintynyt yli 200 kertaa Musiikkiteatteri Palatsin Queen-musikaalin Freddie Mercurynä.

Veri punnitaan ensi lauantaina

Euroviisuihin kurottavassa UMK:ssa Blom ei laula itsenään, vaan eri aikakausissa ja paikoissa liikkuvana Angelo De Nilena.

– Angelo De Nile on mystinen hahmo, joka on elänyt läpi historian hämyjen ja ollut mukana kaikennäköisissä kyseenalaisissakin kahakoissa. Ehkä pyhimpänä ja perimmäisenä tarkoituksenaan saada ihmiset näkemään, ettei se sodan lietsominen loppuviimein ole kauhean fiksua.

Angelo De Nilen tosipaikka tulee vastaan ensi viikon lauantaina, kun edessä on UMK:n kolmas ja viimeinen karsintalähetys.

– Silloin olemme tulessa ja sitten veri punnitaan. Voin luvata, että tulossa on näkemisen arvoinen lavashow. Olemme saaneet hienot resurssit käyttöömme ja aiomme ottaa siitä kaiken irti, Kimmo Blom sanoo.

Jos Angelo jatkaa karsinnasta finaaliin saakka, on Wienin euroviisulava taas pykälän verran lähempänä. Jos Angelo De Nile valitaan Suomen edustajaksi Itävaltaan, on kokoonpanon vahvuutena kokemus ja kokemuksen kautta saavutettu osaaminen.

– Toivottavasti se kokemus paistaa läpi sieltä live-esityksestäkin. Että ei jäädä ihmettelemään, vaan annetaan palaa täysillä ja urku auki!

Metallijumala ja nöyrä palvelija

Nyt Kimmo Blom on jättänyt tauolle sekä peruskeikkailun että muut työnsä. Vuodenvaihteessa Blom jätti musiikkiteatterikiinnityksensäkin, sillä nyt on aika keskittyä isoihin kisoihin.

Uuden Musiikin Kilpailun lisäksi käynnissä on myös Voice of Finland – ja sielläkin Sallan poikaa viedään. Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa Blom suoriutui kirkkaasti jatkoon rimaa hipaisemattakaan, ja pian hänen jo kuvailtiin esiintyneen metallijumalan ottein (siirryt toiseen palveluun).

– Itse en kyllä todellakaan pidä itseäni minään metallijumalana, vaan musiikin nöyränä palvelijana, Blom sanoo.

Kimmo Blom nähdään ruudussa seuraavan kerran kilpailun toisessa vaiheessa laulajien kaksintaistelukehässä ensi viikon perjantaina – vain päivä ennen UMK:n karsintalähetystä.