1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

SS: Fimeassa kuohuu – henkilöstö kokee vähättelyä ja ylimielisyyttä

Närkästystä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen pääpaikassa Kuopiossa herättää myös se, että määräaikaisuudet täytetään lähes poikkeuksetta Helsingin yksikköön.

Osa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean työntekijöistä on pettynyt viraston ylimpään johtoon, kirjoittaa Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Huono johtaminen näkyy alueellistamisen toteutuksessa, sanovat lehden haastattelemat Kuopion yksikön fimealaiset.

Heistä Kuopion yksikön henkilöstöä vähätellään ja suhtautuminen on jopa ylimielistä. Epävarmuuden ja luottamuspulan vuoksi kokeneita lääkäreitä on jo lähtenyt muualle.

Kuopiossa pitäisi olla selvästi eniten Fimean työntekijöitä vuoteen 2018 mennessä, mutta määräaikaisuudet täytetään lähes poikkeuksetta Helsingin yksikköön. Lisäksi Technopolikselta aiemmin sovittuja tiloja ei otetakaan käyttöön Kuopiossa.

Kuopion tilojen kymmenvuotinen vuokrasopimus alkoi vuonna 2012. Ylijohtaja Sinikka Rajaniemen mukaan vuokrasopimuksen purkaminen maksaa 180 000 euroa.

Päätoimipaikaksi valitun Kuopion työntekijämäärä on tällä hetkellä noin reilut 50 henkeä.