1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Entiset ringettenaiset tyrkyllä Mestiksestä jo SM-sarjaan: "Näkisin, että meillä on ihan täydet mahdollisuudet"

Jääkiekon naisten SM-sarjassa saatetaan nähdä ensi kaudella kaksi savolaisjoukkuetta. Kuopiolaisen KalPan kaveriksi sarjaan on tyrkyllä Lapinlahden Luistin, joka on ollut ensimmäisellä jääkiekkokaudellaan murskaavan ylivoimainen.

Kuva: Kalevi Pitkäkangas / Yle

23 voittoa, 1 tasapeli ja yli 200 tehtyä maalia. Lapinlahden Luistin jyräsi ylivoimaisesti ensimmäisellä jääkiekkokaudellaan naisten Mestiksen ykköseksi. Nousu SM-sarjaan heltiää, jos joukkue yltää viikon kuluttua alkavassa neljän joukkueen karsintasarjassa kahden parhaan joukkoon.

– Olemme olleet aika yllättyneitä, miten hyvin on mennyt. Luistelulla pärjää oikeasti aika pitkälle, hyökkääjä Kati Koskelin naurahtaa.

Luistelulla pärjää oikeasti aika pitkälle

Kati Koskelin

Joukkueessa pelaa tällä hetkellä viisi ringeten maailmanmestaria, ja nyt mukaan on saatu myös jääkiekon MM-pronssimitalisti. Tanja Niskanen vaihtoi kesken kauden SM-sarjassa pelaavasta Kuopion KalPasta Lapinlahdelle.

– KalPassa on tullut pelattua jo aika monta vuotta. Oli vähän motivaatio-ongelmia ja kaipasin uusia tuulia. Täällä on hyvä tekemisen meininki, Niskanen perustelee.

Voittamisen kulttuuri näkyy

Niskasella on kokemusta SM-sarjasta tältä kaudelta, ja hän uskoo myös uuden joukkueensa menestymismahdollisuuksiin karsintasarjassa.

Kiekonkäsittely on mennyt huimasti eteenpäin

Tanja Niskanen

– Kyllähän meillä luistelu on se vahvuus. Kiekonkäsittely on mennyt huimasti eteenpäin, joten kyllä näkisin, että meillä ihan täydet mahdollisuudet on.

Niskanen kehuu lapinlahtelaisiin ringeten ajoilta iskostunutta voittamisen kulttuuria.

Koskelinkin uskoo, että joukkueen kova voitontahto takaa sen, että pelejä ei lähdetä häviämään.

– Pitäähän itseen vähän luottaa kuitenkin. Tehdään se mikä pystytään, katsotaan mihin se riittää – ja aika pitkälle se on tällä kaudella riittänyt.