1. yle.fi
  2. Uutiset

Metsästäjäliitto: Metsästyksenjohtajien toiminta erittäin harvinaista ja törkeää

Suomen Metsäsäjäliitto tuomitsee Keski-Suomessa ilmi tulleen metsästysrikoksen, jossa kaksi metsästyksenjohtajaa pääsi tekaistuilla hakemuksilla hirvijahtiin valtion maille. Hirviä kaadettiin tuplaten se määrä, mihin lupa oli.

Kotimaan uutiset
Hirvi talvimaisemassa, käyttöoikeus yleisradiotoiminnassa.
Robesus Inc.

Suomen Metsästäjäliitto pitää erittäin harvinaisena Keski-Suomessa ilmi tullutta metsästysrikosta, jossa kaksi pihtiputaalaista miestä pääsi seurueineen valtion maille metsästämään hirviä tekaistuilla hakemuksilla.

Tämän luokan rikollisuus on todella harvinaista tavallisille metsästäjillekin.

Järjestötiedottaja Kai Tikkunen

Hakemukseen kerättiin kymmenien ihmisten tietoja heidän tietämättään, joukossa oli myös lapsia.

– Metsästyksenjohtajan rooliin valikoituvat tietävät tällaisten tekojen mahdolliset seuraukset, eivätkä he siksi moisiin puuhiin yleensä ryhdy. Tämän luokan rikollisuus on todella harvinaista tavallisille metsästäjillekin, liiton järjestötiedottaja Kai Tikkunen sanoo.

Metsästyksen harrastajia on Suomessa yli 300 000. Tikkusen mukaan siihen määrään suhteutettuna Suomessa tapahtuu todella vähän metsästysrikoksia.

– Mutta kun tällainen suuri ihmisjoukko on kyseessä, niin valitettavasti mukaan mahtuu myös joitakin rikollisia, jotka ajattelevat vain omia etujaan. Tällainen toiminta on kaikin puolin tuomittavaa ja erittäin törkeää.

Metsästäjäliitto on pahoillaan rehellisten metsästäjien puolesta, koska rikollisella toiminnalla tahrataan kaikkien maine. Tikkunen muistuttaa, että myös luonto kärsii siitä.

Lue seuraavaksi