1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Ampumahiihdon MM-kisojen valmistelut hyvässä vauhdissa

Kontiolahdella ja Joensuussa vauhti kiihtyy 4. – 15.3. pidettävien ampumahiihdon MM-kisojen valmisteluissa. Kontiolahdella rakennetaan katsomoita ja Joensuussa valmistaudutaan torin muuttamiseen kisakansan keskukseksi. Urheilun suurtapahtumaan odotetaan jopa 100 000 vierasta.

Kontiolahdella pidettävien ampumahiihdon MM-kisojen pääkatsomo valmistuu. Kuva: Kontiolahden Urheilijat

Kontiolahdella 4.- 15.3.2015 pidettävät ampumahiihdon MM-kisat tuovat tapahtumia ja kansaa niin itse kisapaikalle kuin Joensuun keskustaankin.

Joensuun torista tulee kisaväelle keskeinen paikka, jossa vietetään muun muassa avajaiset ja seitsemän palkintojenjakotilaisuutta. Avajaiset pidetään torilla keskiviikkona 4.3.

Kisojen ajan torilla voi myös seurata itse kisoja suurilta näyttötauluilta.

Torilla järjestetään kisojen aikana torimarkkinat 5. – 6.3. ja Vapaudenpuistoon kootaan Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän opiskelijoiden lumi- ja jääveistoksia.

Mittavia liikennejärjestelyjä

Joensuun kaupunki järjestää kisavieraille ilmaiset bussikuljetukset Joensuun torilta. Käytössä on 20 linja-autoa, joista ensimmäinen lähtee kisapäivänä kolme tuntia ennen kisojen alkua ja viimeinen lähtee stadionilta pari tuntia kisojen jälkeen.

Bussit kulkevat viiden minuutin välein.

Omilla autoilla liikkuvat voivat jättää autonsa ilmaiseen yleisöparkkiin Joensuun raviradan pysäköintialueelle, josta kulkee busseja torille 15 minuutin välein.

Tuottaja Timo Lehtinen muistuttaa, että kisojen aikaan on liikkeellä poikkeuksellisen paljon väkeä.

Kisojen aikaan kannattaa varata matkaan aikaa ainakin puolitoista tuntia

Tuomo Lehtinen

– Jos Joensuun keskustasta pääsee ampumahiihtostadionille normaalisti alle puolessa tunnissa, niin kisojen aikaan kannattaa varata matkaan aikaa ainakin puolitoista tuntia, sanoo Lehtinen.

Ajan varaaminen koskee myös liikuttaessa busseilla.

Omilla autoilla kisapaikalle matkaaville on varattu stadionin läheisyyteen jopa 5000 parkkipaikkaa. Osa paikoista sijaitsee entisellä varuskunta-alueella.

Lipunmyynti on käynnistynyt hyvin

Kisojen lipunmyynti on järjestäjien mukaan  käynnistynyt hyvin. Esimerkiksi A-katsomo on jo lähes loppuunmyyty suomalaisten kannalta kiinnostavimpina päivinä. Lippuja on tähän mennessä myyty noin 25 000 kappaletta. Kävijätavoitteena koko kisoille on 100 000 katsojaa.

Kisavieraita tulee varsikin Keski-Euroopasta, mutta myös Venäjältä odotetaan runsasta osanottoa huolimatta vaikeutuneesta taloustilanteesta.