1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ryyppyreissu johti tappoon – löi kaveriaan 15 kertaa leipäveitsellä

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut 53-vuotiaan miehen lähes 10 vuodeksi vankeuteen taposta. Tuomittu tappoi ystävänsä tämän kotona. Surmattua oli lyöty useita kertoja leipäveitsellä. Miehet olivat vahvassa humalassa.

Vuonna 1961 syntynyt mies on tuomittu taposta vankeuteen 9 vuodeksi ja 10 kuukaudeksi. Viime vuoden tammikuussa kolme miestä viettivät aikaansa joensuulaisen miehen kodissa. Miehet joivat runsaasti alkoholia.

Seuraavana aamuna talolle tullut neljäs mies havaitsi talon isännän kuolleen. Menehtyneen vatsan päällä oli ollut leipäveitsi.

Talon isäntää oli lyöty 20 senttimetrin pituisella leipäveitsellä 15 kertaa. Syyttäjän mukaan vieraan on lyödessään pitkäteräisellä veitsellä ja usean kerran vielä huomattavan voimakkaasti pitänyt käsittää tekonsa seuraukset. Veitsestä löytyi toisen vieraana olleen miehen sormenjälki.

Surmatun miehen arvioidaan olleen tapahtumahetkellä 4 - 5 promillen humalatilassa. Lisäksi hän oli rauhoittavien lääkkeiden vaikutuksenalaisena.

Miesten välillä ei ollut riitaa, eikä selvää motiviia teolle löytynyt. Tuomittu kertoi oikeudelle, ettei muista illan ja yön tapahtumia.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen viime huhtikuussa taposta 9 vuodeksi ja 10 kuukaudeksi vankeuteen. Mies valitti tuomiostaan Itä-Suomen hovioikeuteen, mikä hylkäsi valituksen.