1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rakuuna

Kaija, Maija ja Michael - kotimaiset huippunimet Lappeenrannan Rakuuna Rockiin

Lappeenrannan Linnoituksessa heinäkuussa järjestettävän festivaalin tähtinä tuikkivat muun muassa Kaija Koo, Maija Vilkkumaa, Sleepy Sleepers ja Michael Monroe. Sopimus on valmiina myös Suomen Euroviisuedustajan kanssa.

Kuva: Tommi Parkkinen

Rakuuna Rockin esiintyjälista on täysin kotimainen: Kaija Koo, Michael Monroe, Anna Abreu, Maija Vilkkumaa, Jonne Aaron ja Olavi Uusivirta.

Huipputason kokoonpanoista lauteille nousevat muun muassa A.W.Yrjänän CMX, Mokoma, JVG ja Sleepy Sleepers, joka heittää Lappeenrannassa yhden 40-vuotisjuhlakiertueensa keikoista.

– Pari esiintyjää puuttuu vielä. Nimet ja lopullinen ohjelmisto julkistetaan parin viikon päästä, kertoo tapahtumajärjestäjän, seinäjokelaisen Loud N' Live Promotionsin pääpromoottori Kalle Keskinen.

Keskisen mukaan kotimaisten esiintyjien taso on niin korkea, ettei ulkomaisten esiintyjien palkkaamista edes harkittu.

Kaupunkifestarit keski-ikäisten suosiossa

Uusi järjestäjä lupaa markkinoida Lappeenrannan-tapahtumaa myös valtakunnallisesti.

– Kaupunkifestarit vetävät vuosi toisensa jälkeen paremmin. Kävijöiden keski-ikä on noussut, samoin oheispalvelujen vaatimustaso, sanoo Keskinen. Tutkimusten mukaan ihmiset tulevat kaupunkifestivaaleille vajaan sadan kilometrin säteeltä ja yöpyvät mieluummin hotellissa kuin teltoissa.

Yksi lava, live-esityksiä myös Kehruuhuoneessa

Rakuuna Rock pyrkii monipuolisen ohjelmiston lisäksi vastaamaan festariyleisön vaatimuksiin satsaamalla festivaalialueen ravintolapalveluihin. Loud N' Live Promotions tekee yhteistyötä myös Linnoituksen uuden tapahtumakeskuksen, Kehruuhuoneen, kanssa.

Kehruuhuoneessa järjestetään live-esityksiä. Tänään julkistetut artistit ja yhtyeet sen sijaan esiintyvät festivaalin päälavalla. Se pystytetään Linnoituksen nurmikentälle, mutta eri paikkaan kuin aikaisempina vuosina. Toisesta esiintymislavasta luovutaan kokonaan.

Kaksipäiväisen Rakuuna Rockin yleisötavoite on 8 000 - 10 000 kävijää.