Kampaamon varauskirja vanhojentanssipäivän aamuksi täyttyi jo syksyllä

Lukion toisen vuosikurssin opiskelijat tanssivat tänään vanhojen tansseissa. Ainakaan suositumpiin kampaamoihin ei ole saanut aikoja syksyn jälkeen.

ilmiöt
Parturi-kampaaja Kaisa Ylösen mukaan Lotta Jalkasen kampaus on tyypillinen tämän vuoden vanhojentanssikampaus.
Parturi-kampaaja Kaisa Ylösen mukaan Lotta Jalkasen kampaus on tyypillinen tämän vuoden vanhojentanssikampaus.Yle / Hannu Karjalainen

Vanhojentanssipäivän aamun ajat varataan kampaajilta hyvissä ajoin. Oulun lyseon lukion kakkosluokkalainen Lotta Jalkanen teki varauksen jo viime syksynä – kuudeksi aamulla.

Jalkasen hiuksia laittava parturi-kampaaja Kaisa Ylönen parturi-kampaamo Sarasta sanoo, että esimerkiksi joulun aikaan varausta ei olisi enää saanut.

– Syksyn aikana yleensä menevät kaikki ajat.

Syksyn aikana yleensä menevät kaikki ajat.

parturi-kampaaja Kaisa Ylönen

Jalkasen mekkona on pitkä turkoosi tanssiaispuku. Hän kertoo, että vanhojentanssivalmisteluihin on kulunut useita satoja euroja. Meikin hän on tehnyt itse. Osa hänen kavereistaan on käynyt myös meikattavana.

Lotta Jalkasen kampaukseen tulee rento niskanuttura, jossa on kiharaa ja lettiä. Rentous, kiharat ja letit ovat muotia, kampaaja Ylönen kertoo. Sama muoti on ollut jo joitain vuosia.

Ylönen uskoo, että suurin osa tytöistä käy kampaajalla vanhojentanssien aamuna.

– Niin suuri osa kuin saa ajan, uskoisin.

Oulun alueen suurin vanhojentanssitapahtuma on tänään Ouluhallissa kolmelta. Siellä tanssimassa on satoja toisen vuosikurssin lukiolaisia Oulun lukioista.