IL: Europarlamentaarikko Pietikäinen sai yli 3000 euron sakot hurjastelusta

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) on saanut 3 256 euron sakot ajettuaan reipasta ylinopeutta Helsingissä viime lokakuussa. Syyttäjä vahvisti sakot tammikuussa.

Sirpa Pietikäinen
Sirpa Pietikäinen
Hannu Harhama / Yle

Poliisit mittasivat tutkalla hämeenlinnalaiselle europarlamentaarikko Sirpa Pietikäiselle reippaan ylinopeuden Hämeenlinnanväylällä Helsingissä viime lokakuussa.

Pietikäinen ajoi 124 km/h tieosuudella, jolla oli 80 km/h rajoitus.

Poliisit kirjoittivat Pietikäiselle 22 päiväsakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Europarlamentaarikon tuloilla yhden päiväsakon hinnaksi tuli 148 euroa, jolloin loppusummaksi muodostui 3 256 euroa.

Pietikäinen määrättiin myös väliaikaiseen ajokieltoon.

Tapauksesta ensimmäisenä kertoneen Iltalehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan Pietikäinen myöntää tehneensä väärin ja katuu tekoaan.

Kiirehti puhujatilaisuuteen

Sirpa Pietikäinen kertoo olleensa hoitamassa sairasta äitiään ja kiirehtineensä sieltä puhumaan Amnesty Internationalin tilaisuuteen.

Hän ei kuitenkaan halua puolustella tällä tekoaan.

Määrätty ajokielto on jo päättynyt ja omien sanojensa mukaan europarlamentaarikko on sen jälkeen noudattanut nopeusrajoituksia.

Vuonna 2003 Sirpa Pietikäinen sai 40 päivää ehdollista ja 15 päiväsakkoa kun hän jäi kiinni Hämeenlinnan rautatieasemalla ajettuaan alkoholin vaikutuksen alaisena lumivalliin.

Hän oli tuolloin kansanedustaja, mutta luopui tapauksen saaman julkisuuden jälkeen ehdokkuudesta.

Europarlamentissa Sirpa Pietikäinen on ollut vuodesta 2008.