Perussuomalaiset, vasemmistoliitto ja vihreät mukaan keskustan välikysymykseen koulutuksesta

Oppositiopuolueet ovat huolissaan siitä, miten hallitus aikoo turvata toisen asteen koulutuksen riittävän rahoituksen ja palvelujen tasapuolisen saatavuuden koko maassa.

Kotimaa
Tuomo Puumala (vas.),  Annika Lapintie,  Ritva Elomaa ja Ville Niinistö.
Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Tuomo Puumala (vas.), vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie, perussuomalaisten kansanedustaja Ritva Elomaa ja vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö oppositiopuolueiden tiedotustilaisuudessa koulutusvälikysymyksestä Helsingissä 13. helmikuuta.Jussi Nukari / Lehtikuva

Perussuomalaiset, vasemmistoliitto ja vihreät osallistuvat keskustan koulutusta koskevaan välikysymykseen. Puolueet jättivät välikysymyksen eduskunnalle tänään perjantaina aamulla.

Välikysymyksessä hallitusta arvostellaan siitä, että se on vienyt pohjaa uudelta kasvulta, vaarantanut koulutuksen tasa-arvon ja leikannut koulutukselta historiallisen paljon.

Oppositiopuolueiden mukaan päättyvällä vaalikaudella koulutukseen on kohdistettu kumulatiivisesti 1,7 miljardin euron leikkaukset.

Välikysymyksessä huomautetaan, että leikkaukset ovat johtaneet koulujen ja oppilaitosten sulkemiseen, aloituspaikkojen vähentämiseen, koulutuksen laadusta tinkimiseen ja tutkimukseen osoitettujen voimavarojen pienenemiseen.