Lapin ravintola-alalle rutkasti tunnustusta

Ravintola-alan Oscareiksikin kutsutut PRO-patsaat jaettiin torstai-iltana 13. kerran. Gaala oli tänä vuonna Pohjois-Suomessa työskentelevien ammattilaisten juhlaa.

Ravitsemusala
Tero Mäntykangas keittiössä.
Keittiömestari Tero Mäntykangas työpaikallaan Lapland Hotel Sky Ounasvaaran keittiössä.Anni Tolppi / Yle

Ravintola-alan parhaimmistoa palkittiin Helsingissä Wanhassa Satamassa järjestetyssä PRO-gaalassa. Tunnustuspalkinto jaettiin kahdessatoista kategoriassa.

PRO-gaalassa rikottiin tänä vuonna epävirallinen ennätys, kun neljän sarjan voittaja löytyi Pohjois-Suomesta.

Arvostetun patsaan Rovaniemelle veivät Antell-Kahvila Sampokeskuksessa työskentelevä Eveliina Rissanen sekä Lapland Hotels Sky Ounasvaaran kokki Roope Kotila.

Kemistä voiton nappasi Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymän palveluksessa oleva Katja Vuorenmaa ja Ruokapalvelun työntekijä -sarjan voitto meni Sodankylässä Leijona Cateringin varuskuntaravintola Tähdessä työskentelevälle Tamara Martinille.

PRO-patsaan on vuosien aikana tunnustuksena ansioituneesta työstä saanut jo yli 170 ravintola-alan ammattilaista. Heidän joukossaan ovat olleet muun muassa Tomi Björck, Hans Välimäki, Henri Alén, Tero Mäntykangas ja Pekka Terävä.