Tuomioja ajoi katsastamattomalla autolla ylinopeutta – sai sakot ja huomautuksen

Helsingin syyttäjänviraston mukaan teko tapahtui syyskuun alussa. Ministeri sai yhdeksän päiväsakkoa ja huomautuksen.

politiikka
Ulkoministeri Erkki Tuomioja.
Ulkoministeri Erkki Tuomioja.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) on saanut yhdeksän päiväsakkoa ajettuaan määräaikaiskatsastamattomalla autolla ylinopeutta Helsingissä, Helsingin syyttäjänvirastosta vahvistetaan Ylelle. Asiasta kertoi perjantaina Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Syyttäjänviraston mukaan teko tapahtui syyskuun alussa Mechelininkadulla. Alueen nopeusrajoitus on 40 kilometriä tunnissa. Tuomioja ajoi autollaan 49:ää kilometriä tunnissa.

Hänen autonsa olisi tullut katsastaa toukokuun loppuun mennessä, syyttäjänvirastosta kerrotaan. Syyttäjänviraston mukaan Tuomioja ei ole vastustanut sakkoja.

Iltalehden mukaan yhdeksän päiväsakkoa tarkoittaa Tuomiojan tuloissa 1 359:ää euroa. Hän sanoo Iltalehdelle, että sai ylinopeudesta huomautuksen. Sakot Tuomioja sai auton katsastamattomuudesta.

– Vein auton keväällä huoltoon ja sanoin, että hoitakaa auto katsastuskuntoon ja viekää katsastukseen. Katsastuskuntoon se oli laitettu, mutta ei silti katsastettu.

– On minun vikani, että en tullut tarkastaneeksi tätä katsastusasiaa, hän sanoo Iltalehdelle. Tuomiojan esikunnasta vahvistetaan Iltalehden uutinen Ylelle.