Brittilehti Daily Mirrorin omistaja pyysi salakuuntelua perusteellisesti anteeksi

Yhtiön mukaan korvaukset tulevat odottamattoman kalliiksi. Kahdeksassa tapauksessa on alkamassa oikeudenkäynti.

Ulkomaat
Otsikko Mirror Online -sivustolla 13. helmikuuta.
Otsikko Mirror Online -sivustolla 13. helmikuuta.mirror.co.uk

Brittiläisen iltapäivälehden The Daily Mirrorin omistajayhtiö on pyytänyt anteeksi puhelujen salakuuntelua, jolla lehti pyrki hankkimaan jymyjuttuja, ja sanonut samalla, että skandaali tulee paljon luultua kalliimmaksi.

Trinity Mirror, joka omistaa myös kaksi sunnuntaisin ilmestyvää iltapäivälehteä, sanoo nostaneensa salakuuntelun uhreilla maksettaviin korvauksiin varattua summaa runsaasta viidestä miljoonasta eurosta 16 miljoonaan.

The Daily Mirrorissa julkaistun anteeksipyynnön mukaan yhtiö on syvästi ja vilpittömästi pahoillaan salakuuntelusta. Se oli perusteetonta, tuomittavaa ja laitonta tunkeutumista ihmisten yksityiselämään, eikä sitä olisi koskaan saanut tapahtua, lausunnossa sanotaan. Lehdessä ei mainita ajankohtaa, jolloin julkisuuden henkilöiden puheluita urkittiin.

Urkintaskandaali kaatoi suurimman iltapäivälehden

Trinity Mirror on tehnyt korvaussopimuksen muun muassa jalkapallovalmentaja Sven-Göran Erikssonin ja lastenhoitaja Abbie Gibsonin kanssa. Gibson oli jalkapalloilija David Beckhamin ja hänen muotisuunnittelija- ja laulajavaimonsa Victorian lasten hoitaja.

Kahdeksassa tapauksessa on alkamassa oikeudenkäynti maaliskuussa. Kantajien joukossa on muun muassa näyttelijä Sadie Frost.

Salakuunteluskandaali alkoi Britannian suurimmasta iltapäivälehdestä The News of the Worldista. Lehti lopetettiin skandaalin vuoksi kesällä 2011. Entinen päätoimittaja Andy Coulson ja useita muita toimituksen muita jäseniä on sittemmin tuomittu vankeuteen.

The News of the Worldista tutkinta laajeni muihinkin iltapäivälehtiin. Tapaukset ovat johtaneet myös mittaviin uudistuksiin brittilehdistön valvonnassa.

Lähteet: Reuters, AP, AFP