Teijon kansallispuiston virallista avajaispäivää vietetään

Yleisölle on tarjolla talvirieha hiihtolomatyyliin. Ministeri ja kansallispuistokummit ovat mukana menossa.

Teijon kansallispuisto talviasussa. Kuva: Metsähallitus/Jari Hakala

Teijon kansallispuiston virallisia avajaisia vietetään maanantaina. Ympäristöministeri Sanni Grahn­-Laasonen avaa kansallispuiston kello 12.30 luontokeskuksessa Mathildedalissa.

Alueella vietetään talviriehaa kello 11–16 välisenä aikana. Yleisö pääsee kokeilemaan tapahtumassa vaikka lumikenkäilyä tai fatbike­-ajoa. Seuraa kansallispuiston avajaistapahtumaa Yle Areenassa kello 11.30–12.00.

Avajaisissa ovat mukana Metsähallituksen lisäksi alueen järjestöjä, yrityksiä ja Salon kaupunki. Paikalla on myös kansallispuistokummeja kuten Mikko ”Peltsi” Peltola, Saimi Hoyer, Pirkko Saisio, Matti Ristinen, Patrik Borg ja Fatbardhe Hetemaj.

Kansallispuisto saa oman tunnuksen

Avajaisissa paljastuu myös kansallispuiston tunnus. Metsähallituksen luontopalvelut järjestää yleisöäänestyksen, jossa valitaan suosituin vaihtoehto kansallispuiston tunnuslajiksi.

Mittaa toisistaan ottavat suppilovahvero, orava, lepakko ja harmaapäätikka. Kaikki lajit ovat tunnusomaisia Teijon kansallispuistolle.

Alueen kehitys käynnissä

Teijon retkeilyalue muuttui kansallispuistoksi vuoden alusta. Teijon retkeilyalue, Hamarijärven linnuston suojelualue ja Punassuon soidensuojelualue muodostavat pääosan kansallispuistosta. Alueella käy vuosittain noin 70 000–80 000 retkeilijää.

Tällä hetkellä alueella on noin 50 kilometriä retkeilyreitistöä, jonka palvelurakenteita on alettu uusia. Työn alla on esimerkiksi perheen pienimmille suunniteltu luontopolku Teijon luontokeskuksen läheisyydessä.

Jatkossa pyritään vahvistamaan myös yhteistyötä Saaristomeren kansallispuiston ja ympäröivän matkailupalvelualueen kanssa niin, että matkailijoiden viipymisaika alueella pitenee.

Teijon kansallispuisto on Suomen 39. kansallispuisto. Metsähallituksen luontopalvelut hoitaa kaikkia Suomen kansallispuistoja.