1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Vaalikampanjointi kaasuttaa ystävänpäivänä ja laskiaissunnuntaina

Eduskuntavaalien kampanjointi on kiihtymässä Meri-Lapissa. Ystävänpäivänä ja laskiaissunnuntaina puolueiden on mahdollista tavoittaa isoja väkijoukkoja, ja puolueet tarttuvat tilaisuuteen.

Kuva: Yle

Eduskuntavaaleja odotetaan Lapissa erittäin kutkuttavissa tunnelmissa. Kansanedustajapaikat voivat ratketa äärimmäisen pienellä marginaalilla. Lähimpänä lisäpaikkaa ovat keskusta, vasemmistoliitto ja perussuomalaisten sekä kristillisten vaaliliitto. Vastaavasti demarit ja kokoomus ovat lähimpänä putoajan paikkaa.

Vaalikampanjassa ollaankin laittamassa isompaa vaihdetta päälle.

Ystävänpäivänä esimerkiksi jaossa ruusuja

Viikonvaihteen ystävänpäivä ja laskiaissunnuntai ovat oiva tilaisuus puolueille päästä kampanjoimaan kansanjoukkojen lähelle.

Esimerkiksi demarin tunnistaa lauantaina kello kymmenen jälkeen Kemissä siitä, että hän jakaa ruusuja. Iltapäivällä demarit kampanjoivat kello 16 alkaen Torniossa Rajalla-kauppakeskuksessa.

Ystävänpäivä saa Torniossa liikkeelle myös perussuomalaiset. Perussuomalaisten tapahtuma kävelykadulla järjestetään pidetään kello 10 - 12.  Klo 13 alkaa perussuomalaisten vaalipaneeli Aineen taidemuseossa. Paikalla on muun muassa kansanedustaja Hanna Mäntylä.

Tervolassa järjestetään nuorisoseuralla lauantaina keskustan tupailta klo 12 - 15.

Vasemmistolitto melkein tuplannut vaalilehden painoksen

Sunnuntaina vasemmistoliiton kampanjaa Kemissä vauhdittaa puheenjohtaja Paavo Arhinmäki. Ravintolapäivä-tapahtuma leipätehtaalla alkaa klo 12.

Vasemmistoliitto uskoo lujasti mahdollisuuksiinsa nostaa puolueen kansanedustajien määrä kahteen Lapin vaalipiirissä, mikä näkyy muun muassa siinä, että se on lähes tuplannut vaalilehtensä Lapin painoksen.

– Vaalilehden Lapin painos on 51 000, kun se edellisissä vaaleissa oli reilu 30 000, kertoo toiminnanjohtaja Kati Tervo.

Laskiaistapahtumiakin tulossa

Laskiaistapahtumia on tarjolla Kemissä. Demarit ovat Hepolan koululla klo 13 - 16 ja perussuomalaiset Jungon mäessä klo 10 - 16.

Lisäksi yksittäiset ehdokkaat järjestävät viikonloppuna omia tapahtumia. Katri Kulmuni käynnistää kampanjansa perjantaina ja Paavo Väyrynen järjestää Lappi Euroopassa -tilaisuuden Torniossa, Ylitorniolla ja Pellossa.

Kokoomus ei ole rakentanut kampanjapäivää viikonlopulle, mutta sen ehdokkaita on kutsuttu ainakin Rovaniemellä järjestettävään laskiastapahtumaan.