Auton ikkunoita ammuskeltu ilma-aseella Rovaniemellä – poliisi pyytää vihjeitä

Tammi - helmikuun aikana poliisi on kirjannut useita ilmoituksia rikoksista, joissa auton ikkunoihin on ammuttu ilmeisesti ilma-aseella. Vahinkoa on aiheutettu jo tuhansien eurojen edestä.

Kotimaa
Ilmakivääreitä telineessä
Ilmakivääreitä telineessäJouni Kirvesmies / Yle

Poliisi kaipaa vihjeitä Rovaniemellä sattuneisiin ilkivaltatapauksiin.

Rovaniemen rikospoliisi on kirjannut tammi-helmikuun aikana reilut kymmenen ilmoitusta rikoksista, joissa auton ikkunoihin on ammuttu ilmeisesti ilma-aseella.

Teot ovat keskittyneet erityisesti Viirinkankaan alueelle, mutta myös esimerkiksi Korkalovaarasta ja keskustan alueelta on kirjattu ilmoituksia rikotuista autonlaseista.

Aiemmin poliisi kertoi, Lapin yliopiston rakennuksen ikkunoita on ammuskeltu ilmakiväärillä. Poliisi pitää mahdollisena, että sama tekijä on ammuskellut myös auton ikkunoihin.

Tähän mennessä ampuja on aiheuttanut tuhansien eurojen arviosta vahinkoa autoille ja rakennuksille. Poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä ammuskeluun liittyen. Kaikki tiedot tai havainnot asiasta voi ilmoittaa soittamalla kello 8–16 välillä Lapin poliisilaitoksen numeroon 0295 466 250 tai sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).