Esittelyvideo ja vakuuttava asenne ovat valttia kesätyötä hakiessa

Esittelyvideot saattavat parantaa kesätyönhakijan mahdollisuuksia saada työpaikka. Uusista kesätyön hakemisen tavoista huolimatta perusasiat ovat edelleen samat. Kesätyön saa, kun vain jaksaa tarpeeksi yrittää ja on ajoissa liikenteessä.

kesätyö
Poimijoita mansikkapellolla.
Kirsi Lönnblad /Yle

Perusniksit pitävät edelleen paikkansa. Asiantuntijan mukaan kesätyön saamisen edellytyksenä on se, että työtä hakee aktiivisesti, omatoimisesti ja ajoissa. Myös sosiaalisen median merkitystä ei pidä unohtaa. Esittelyvideot ovat hyödyksi, etenkin palveluammatteihin, kuten jäätelönmyyjäksi kesätöitä hakiessa.

– Aika moni työnantaja on sanonut, että esittelyvideo on hyvä tehdä. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, sanoo asiantuntija Vesa Auvinen Kaakkois-Suomen TE-toimistosta.

Pakollisena Auvinen ei pidä esittelyvideon tekemistä. Eniten kesätöitä näyttäisi olevan tarjolla palvelu- ja kaupan alalta. Viime vuosina telemarkkinointialan kesätyömahdollisuudet ovat lisääntyneet. Myös kaupungit ja kunnat työllistävät rutkasti nuoria.

Työnantajat suosivat reipasta ja sosiaalista persoonaa

Työnantajat eri aloilta puhuvat kuin yhdestä suusta, kun aiheena ovat hyvän kesätyöntekijän kriteerit. Työkokemuksen paikkaa usein asenne ja vakuuttava esiintyminen työhaastattelussa takaa paikan.

– Monet tulevat meille ensimmäiseen kesätyöpaikkaan. Tärkeää on tyyppi, että osaa vakuuttaa, että pärjää meillä, sanoo kenttäpäällikkö Tomi Rouhiainen Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy:stä. Tykkimäki työllistää ensi kesänä yli 230 nuorta.

Kokeneen henkilöstöpalveluyrittäjän mukaan nuorten tapa suhtautua työhön on muuttunut vuosien varrella. Monen nuoren mielestä työn ja työilmapiirin pitää olla mukava. Sen sijaan työnantajat odottavat, että myös nuoret tuntevat työelämän pelisäännöt.

– Esimerkiksi se, miten työpaikalla käyttäydytään esimerkiksi puhelimen käytön suhteen. Työaikana tehdään töitä ja tauolla tai ruokatunnilla voi käyttää puhelinta, sanoo Kirsi Lantta, joka toimii VMP Groupin Kouvolan palvelualueen yrittäjänä. Lantan mukaan kesätöitä olisi tarjolla ensi kesänä samaan malliin kuin aiempinakin kesinä.

Kesätöitä näyttäisi olevan vähemmän

Avoinna olevien kesätyöpaikkojen tarkkaa määrää on vaikea arvioida. TE-toimiston tilastojen mukaan kesätöitä näyttäisi olevan tarjolla entistä vähemmän. Kesätyöilmoituksia on marraskuun alusta helmikuun puoliväliin mennessä jätetty Kymenlaakson alueella TE-toimistolle 30 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2013–2014 vastaavaana aikana. Myös kesätyönhakijoiden määrä on tippunut maakunnassa noin kahdeksan prosenttia vertailuajankohtana.

TE-toimiston tilastot eivät kuitenkaan anna aivan täyttä kuvaa maakunnan kesätyötilanteesta. Vielä kaikki yritykset eivät ole jättäneet ilmoitusta avoimista paikoista. Lisäksi iso osa paikoista ei koskaan tule TE-toimiston tietoon.

Kouvolassa TE-keskus järjestää Kesäksi töihin -rekrytointitapahtuman maanantaina 16.2. Tapahtumassa kesä- ja kausityötä hakevat voivat tutustua avoimiin kesä- ja kausityöpaikkoihin koti- ja ulkomailla sekä tavata paikalla olevia työnantajia. Tilaisuus on Kouvolan työvoimatoimistossa Hallituskadulla kello 13-17.