1. yle.fi
  2. Uutiset

MYPA-fani: Päätös jätti ison aukon jalkapallokartalle

Myllykosken Pallo ilmoitti tänään luopuvansa paikastaan jalkapallon Ykkösessä. MYPA jäi aiemmin ilman Veikkausliigan lisenssiä, koska seuran talous ei ollut liigakunnossa.

Myllykosken Pallo -47
Jalkapalloilija ja pallo stadionin nurmella.
Juha Korhonen / Yle

Myllykosken Pallo ilmoitti tänään luopuvansa paikastaan jalkapallon Ykkösessä. Tieto järkytti seuran kannattajia. Kouvolalainen Antti Lamppu otti vastaan uutisen hämmentynein mielin. Lamppu kuivailee seuran päätöksen jättävän ison aukon jalkapallokartalle, erityisesti Kouvolan seudulla.

– Se on iso aukko paikata. En usko, että ainakaan kovin nopealla aikataululla tätä aukkoa saadaan paikattua, Lamppu toteaa.

Toisen Kouvolalaisen jalkapalloseuran, Kouvolan Susien, puheenjohtajalle Vesa Vainiolle tieto MYPAn luopumisesta paikastaan Ykkösessä tuli yllätyksenä.

Sudet pelaa ensi kaudella jalkapallon Kakkosessa. Viime kaudella seuralla oli farmisopimus MYPAn kanssa. Vainio kertoo, että nyt tällaisen asiat joudutaan pohtimaan uudelleen. Vainion mukaan mitään seurojen yhdistämistä ei kuitenkaan kannata suunnitella.

– Se on jalkapallolle eduksi, että nämä seurat toimivat edelleenkin itsenäisesti omilla alueillaan. MYPA on kuitenkin Anjalankoskella hoitanut mallikkaasti juniorityön. Toivon, että se jatkaa sitä edelleenkin, Vainio toteaa.

Vainio uskookin, että MYPA tulee vielä.

– MYPAlla on vahva junioritoiminta. Uskon, että he haluavat ponnistaa uudestaan pelaamaan myös miesten sarjoja. Uskon, että he keskittyvät nyt junioritoiminnan vahvistamiseen ja tekevät jossain vaiheessa uuden tulemisen, Vainio ennustaa.

MYPA jäi aiemmin ilman Veikkausliigan lisenssiä, koska seuran talous ei ollut liigakunnossa. MYPA sai lisenssin Ykköseen, mutta joutuu nyt luopumaan paikastaan myös Ykkösessä, koska sponsoreiden hankkiminen ilman tietoa sarjatasosta on ollut seuran mukaan liian vaikeaa.

MYPA kertoi tänään Twitter-tilillään, että vaikka se luopuu ykkösen paikastaan, seuran junioritoiminta jatkuu normaalisti myös tulevaisuudessa.

Lue seuraavaksi