1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Tanskan poliisi tiedotustilaisuudessa: Iskuista epäilty surmattu

Poliisin mukaan sama ihminen oli vastuussa Kööpenhaminan kahdesta iskusta. Mikään ei viittaa siihen, että tekijöitä olisi useampi kuin yksi, poliisi sanoo.

Ulkomaat
Poliisin tiedotustilaisuus.
Poliisin tiedotustilaisuus.EBU / NE

Tanskassa poliisi uskoo, että sama ihminen oli vastuussa Kööpenhaminan kahdesta iskusta. Poliisi kertoi asiasta tiedotustilaisuudessaan sunnuntaiaamuna.

Tanskassa viikonlopun iskuissa on kuollut kolme ihmistä. Poliisi kertoi varhain sunnuntaiaamuna ampuneensa miestä, joka oli ensin tulittanut poliisia. Mies kuoli ampumavälikohtauksessa.

Poliisi epäilee, että mies oli kahden aiemman iskun takana. Ensimmäinen iskuista tehtiin lauantaina. Toisesta uutisoitiin sunnuntaiyönä Suomen aikaa.

Poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että iskuista epäiltyjä olisi useampi kuin yksi. Asiaa tutkitaan edelleen. Poliisi perustaa epäilynsä videovalvontaan, uutistoimisto AFP kirjoittaa.

– Oletamme, että molempien tapausten takana on sama syyllinen, ja oletamme myös, että rikoksentekijä, jonka poliisi ampui Nørrebron rautatieasemalla, on sama, joka on vastuussa molemmista murhista, Torben Mølgaard Jensen poliisista sanoi Reutersin mukaan toimittajille.

Tanskan yleisradioyhtiö kertoo, että poliisin on määrä pitää seuraava tiedotustilaisuus myöhemmin sunnuntaina. Viikonlopun iskuissa on haavoittunut viisi poliisia.

Ensimmäinen isku tehtiin tilaisuudessa, jossa oli läsnä ruotsalainen pilapiirtäjä Lars Vilks. Yksi ihminen sai surmansa tilanteessa. Vilks on sanonut uskovansa, että hän oli ampumavälikohtauksen kohde. Hän on herättänyt kohua Muhammad-pilapiirroksillaan.

Toinen hyökkäys tehtiin kööpenhaminalaisen synagogan lähellä. Iskussa kuoli nuori juutalaismies.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi