Suuri poliisioperaatio Kööpenhaminan Nørrebrossa – tiettävästi neljä pidätetty

Poliisit ovat tehneet ratsian internetkahvilaan Kööpenhaminan pohjoisosassa. Tanskan pääkaupungissa on parhaillaan menossa tiettävästi useita poliisioperaatioita.

Ulkomaat
Poliiseja Power Play -internetkahvilan ulkopuolella sunnuntaina.
Poliiseja Powerplay -internetkahvilan ulkopuolella sunnuntaina.David Leth Williams / EPA

Ratsiassa Power Play -nimiseen internetkahvilaan on pidätetty tiettävästi ainakin neljä ihmistä. Kahvila sijaitsee vilkkaalla Nørrebrogaden kadulla Kööpenhaminan pohjoisosassa lähellä kaupungin keskustaa.

Operaatio liittyy Kööpenhaminan eilisten iskujen tutkintaan, vahvistaa Kööpenhaminan poliisin tiedottaja Tanskan yleisradioyhtiö DR:lle.

Operaatioon on osallistunut jopa 20 poliisia. Tanskalaisen Ekstra Bladet -lehden mukaan yksi pidätetyistä olisi pakistanilaistaustainen ja toisella pidätetyllä olisi arabitausta. Pidätetyt eivät ole nettikahvilan omistajia.

– Kahvilan sisälle on mennyt paljon raskaasti aseistettuja poliiseja, silminnäkijä kertoo Ekstra Bladetille.

– Täällä on paljon poliiseja ja maastopukuun ja kypäriin sonnustautuneita ihmisiä. Nettikahvilan edessä on viisi ajoneuvoa, jotka kuuluvat ilmeisesti poliisille, silminnäkijä kuvaa.

Poliisi on tehnyt ratsioita myös kolmessa muussa kohteessa Nørrebron kaupunginosassa sekä yhden ratsian Kööpenhaminan luoteisosassa.

Poliisi on myös löytänyt aseen, jota hyökkääjäksi epäilty mies käytti ensimmäisessä iskussaan kahvilaan Østerbron kaupunginosassa.

Lähteet: DR, TV2, Ekstra Bladet