Kööpenhaminan ampuja oli 22-vuotias väkivaltarikollinen – vapautui vankilasta kaksi viikkoa sitten

Tanskan poliisi on tunnistanut Kööpenhaminan iskuista epäillyn miehen. 22-vuotiaalla Tanskassa syntyneellä miehellä oli rikollista taustaa.

Ulkomaat
Poliisi siirtää ruumista autoon.
Poliisin ampuman, terrori-iskusta epäillyn miehen ruumista siirrettiin pois tapahtumapaikalta Kööpenhaminassa sunnuntaina.Claus Bech / EPA

Poliisin mukaan Kööpenhaminan iskuista epäilty mies oli 22-vuotias ja hän oli syntynyt Tanskassa.

Hänet oli tuomittu useista rikoksista, muun muassa väkivalta- ja aserikoksista. Miehellä oli yhteyksiä rikollisjengeihin.

Ekstra Bladetin mukaan mies oli vapautunut vankilasta vain kaksi viikkoa sitten. Hän oli kärsinyt tuomion väkivaltarikoksesta.

Ekstra Bladet on julkaissut epäillyn nimen ja kuvan. Nimi viittaa mahdolliseen arabitaustaan.

Tanskan poliisi selvittää tutkimuksissaan epäillyn liikkeitä ennen ja jälkeen iskujen. Ampujan epäillään toimineen yksin.

Aseistettu mies hyökkäsi lauantaina Kööpenhaminassa sananvapaustilaisuuteen, jossa esiintyi profeetta Muhammedia esittäneistä pilakuvistaan tunnettu ruotsalainen taiteilija Lars Vilks.

Kulttuuritalolle tehdyssä iskussa kuoli yksi ihminen ja haavoittui kolme.

Myöhemmin sama tekijä ampui juutalaismiehen synagogan luona ja haavoitti kahta poliisia. Poliisi tavoitti epäillyn rautatieasemalla, ja epäilty kuoli syntyneessä laukaustenvaihdossa.

Lähteet: Yle Uutiset