Haku seurakuntien päiväkerhoihin alkaa Tampereella

Seurakunnan jäsenille kerhopaikka on ilmainen. Seurakuntaan kuulumattomat lapset voivat myös osallistua toimintaan, mutta heiltä peritään maksu.

seurakunnat
Seurakunnan kerho Tampereen Vuoreksessa
Heidimaria Mäkinen / Yle

Haku Tampereen evankelisluterilaisten seurakuntien päiväkerhoihin alkaa. Päiväkerhopaikkaa voi hakea heinäkuun loppuun mennessä 3 vuotta täyttävälle tai sitä vanhemmalle lapselle.

Päiväkerho on seurakunnan jäsenille ilmainen. Lapsesta, jonka vanhemmista kumpikaan ei ole ev.lut. seurakunnan jäsen, peritään lukukaudessa 40-60 euroa sen mukaan, kuinka monta kertaa viikossa ryhmä kokoontuu. Kerhoryhmät kokoontuvat 2-3 tunniksi 1-3 kertaa viikossa.

Kerhopaikkaa voi hakea kuukauden ajan sähköisesti tai paperisella hakulomakkeella.

Kerhot ovat kirkon hittituote

Seurakuntien keräämät tilastot Tampereelta osoittavat, että kerhotoiminnan suosio ei ole hiipunut. Tampereella avoin päiväkerho tavoitti viime vuonna 24 000 kävijää.

3-5 -vuotiaiden päiväkerhotoiminnassa oli mukana liki 700 lasta ja koululaisten iltapäiväkoteihin osallistui 238 koululaista.

Viikoittaisen kerhotoiminnan lisäksi seurakuntien varhaiskasvatus järjestää leikki- ja nuorisotoimintaa Tampereen yliopistollisen sairaalan lastenosastoilla. Toiminta tavoitti viime vuonna 4 579 lapsipotilasta.