Pietarsaari käynnistää yt-neuvottelut: karsii byrokratiaa ja pistää toimenkuvia uusiksi

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina koko henkilöstöä koskevien yt-neuvottelujen aloittamista. Niillä pyritään muokkaamaan organisaatio joustavammaksi. Työpaikat eivät ole uhattuina.

Kotimaa
Kuvassa Pietarsaaren vaakuna
Sami Lindblad / Yle

Kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Jarmo Ittonen (vas.) sanoo, ettei yt-neuvotteluilla tavoitella irtisanomisia tai lomautuksia. Tehtävänkuvat voivat kuitenkin mennä uusiksi. Yt koskee koko henkilöstöä, mutta Ittosen mukaan se vaikuttaa lähinnä keskijohtoon ja johtoon.

Uudelleenorganisoinnilla varaudutaan siihen, että kaupungin henkilöstö vähenee tulevaisuudessa luonnollisen poistuman kautta. Myös mahdollisia pullonkauloja etsitään yt-neuvottelujen avulla.

Kaupungin toiminnoissa on paljon byrokratiaa ja myös osin vanhentuneita toimintatapoja, sanoo Ittonen. Hänen mukaansa suurin muutostarve on teknisellä puolella.

– Joustavuus ja rationaalisuus tuovat aikanaan myös taloudelliosta säästöä. Teknisellä puolella tarve on suuri, esimerkiksi katujen kunnossapidossa. On saatava tehtyä enemmän, sanoo Ittonen.

Sosiaali- ja terveystointa uudelleenorganisointi tuskin tässä vaiheessa koskee.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus