Lapin sairaanhoitopiiri suunnittelee pienempien poliklinikoiden yhdistämistä

Organisaatiouudistuksella pyritään vähentämään hallinnollista työtä. Tarkoitus on myös tasata potilaskuormitusta eri yksiköiden välillä.

Kotimaa
Lapin sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela
Perttu Ruokangas / Yle

Lapin sairaanhoitopiiri suunnittelee pienten erikoisalojen poliklinikoiden yhdistämistä. Suunnitelmissa on, että esimerkiksi Lapin keskussairaalan suusairauksien yksikkö tai ihotaudit voitaisiin yhdistää suurempiin kokonaisuuksiin.

Lapin sairaanhoitopiirin johtajan Jari Jokelan mukaan poliklinikoiden yhdistäminen ei vaikuttaisi käytännön hoitotyöhön, vaan kyse on hallinnollisesta uudistuksesta.

Jokelan mukaan uudistus mahdollistaisi henkilökunnan osaamisen laaja-alaisemman hyödyntämisen.

– On myös puhuttu, että isompia yksikköjä yhdistettäisiin. Esimerkiksi vuodeosastojen yhdistämistä yhteisen työnjohdon alle, kertoo Lapin sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela.

Johtamisen kehittämisessä ei ole kyse sairaansijojen ja henkilöstön vähentämistä, sairaanhoitopiiri vakuuttaa.

Taustalla valmistautuminen sote-uudistukseen

Poliklikinoiden yhdistäminen liittyy sairaanhoitopiirin sisäiseen hallinnolliseen uudistukseen. Sen tarkoitus on vähentää hallinnollisia esimiehiä. Toimenpiteillä valmistaudutaan sote-rakenneuudistukseen.

Kevään aikana sairaanhoitopiiri kuulee asiassa sairaalan työntekijöiden ja esimiesten näkemyksiä, joiden pohjalta organisaatiota tullaan portaittain muuttamaan.

Ratkaisut tehdään siten, että uusi organisaatio voisi astua voimaan pääosin vuoden 2016 alussa. Joitakin yksittäisiä toimintoja voi alkaa jo ennen tätä.