Nuorille taas tarjolla kesäharjoittelua ja setelityötä

Oululaisille opiskelijoille on tarjolla harjoittelupaikkoja kesäksi muun muassa kaupungin liikelaitoksissa. Nuoremmat koulua käyvät voivat päästä kesätyösetelin avulla töihin. Työpaikkojen haku käynnistyi maanantaina.

Kotimaa
Kesätyöntekijä ajaa ruohoa hautausmaalla.
Nuorille on taas tarjolla kesätöitä Oulussa.Marjukka Talvitie / Yle

Oulun kaupunki tarjoaa opiskelijoille tuhat kesätyöharjoittelupaikkaa. Paikkoja voivat hakea opiskelijat, jotka täyttävät huhtikuun loppuun mennessä 18 vuotta ja joiden kotikaupunki on Oulu. Bruttopalkka on 900 euroa ja viikkotyöaika 30 tuntia.

Ehtona on myös, että nuori ei ole aiemmin ollut kesätyökampanjan kautta töissä. Kesätyöharjoittelu kestää kuukauden. Työtä on tarjolla kaupungin eri liikelaitoksissa ja palvelualueilla.

Setelillä kesäduuni

Nuoremmille opiskelijoille ja koululaisille on tarjolla töitä kesätyösetelin avulla. Sillä voi hakea töitä oululaisista yrityksistä, yhdistyksistä, järjestöistä, säätiöistä tai seuroista. Nuoren tulee olla 15 vuotta täyttänyt, muttei vielä 18-vuotias huhtikuun loppuun mennessä. Kesätyösetelityö kestää kaksi viikkoa 30h/vko tai 60h kesäkauden aikana.

Kesätyösetelit jaetaan keskitetysti opinto-ohjaajien kautta ennen hiihtolomaviikkoa. Mikäli nuori ei ole koulussa, kesätyöseteli on mahdollista hakea kesän aikana Nuorten tieto- ja neuvontakeskus Napista.

Kesätyöseteli on tarkoitettu oululaiselle työnantajalle palkkatueksi nuoren työllistämiseen. Työnantaja voi käyttää kesätyöseteliä saman nuoren palkkaukseen yhden kerran.

Kesätyöharjoittelupaikkojen haku alkoi maanantaina 16.2. ja kestää kuukauden. Pääosalle kesätyöharjoitteluun valituista ilmoitetaan 29.5.mennessä.