Millainen laskiaspulla on tänä vuonna hitti? –äänestä!

Ruokablogeissa vilahtelee laskiaistuuttia, -wrapia ja -hodaria. Yle Tampere kysyy pilke silmäkulmassa minkä muotoisena laskaispulla on parasta nauttia.

Kuvan tarkoitus ei ole suinkaan vääntää tulosta tiettyyn suuntaan, vaan kannustamme vastaamaan omatunnon mukaisesti. Kuva: Marianne Mattila / Yle

Laskiaspulla-ajan viimeiset päivät tältä erää ovat käsillä. On siis aika päättää ottivatko talven uutuudet eli esimerkiksi laskiaspullahodari ja laskiaspullawrap tulta alleen vai jäävätkö vain ruokablogien (siirryt toiseen palveluun)kuriositeetiksi. Esimerkiksi kokki Henri Alén ei usko uutuuksien voittokulkuun.

Äänestämällä voit vaikuttaa tähän hetkelliseen mielipiteeseen sekä siihen millaista laskiaspullaa lopulta Tampereen Radion lähetyksessä laskiaistiistaina tehdään. Täytteestä ei kannata enää kiistellä, sillä vuosien kokemuksen perusteella vastaus kysymykseen "Mantelimassa vai hillo?" on ehdottomasti kyllä.

Laskiaistuutti on tyhjäksi koverrettu tuutin näköinen pulla, joka täytetään perinteisin menoin. Katso kuva täältä (siirryt toiseen palveluun).

Laskiaiswrap taas koostuu letun muotoon leivotusta pullasta ja sen sisään kääritään halutut laskiaistäytteet. Katso kuva täältä (siirryt toiseen palveluun). Ruotsisssa hitiksi noussut laskaiswrap taas on tällainen (siirryt toiseen palveluun).

Laskiaishodarin ero perinteiseen versioon on se, että pulla on pitkulainen ja täytetty laskiasherkku tarjotaan kyljellään. Makkarana laskiaishodarissa on mantelimassapötkö. Yhden version näet täältä (siirryt toiseen palveluun).

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.