1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kela: Taksimatkojen yhdistäminen säästi miljoonia

Keskitetyssä tilausmenettelyssä samaan suuntaan kulkevat asiakkaat matkustavat yhteistaksilla silloin, kun terveydentila sen sallii, Kela kertoo. Taksimatkoja yhdistämällä säästettiin viime vuonna kymmenen miljoonaa euroa.

Kotimaan uutiset

Taksimatkoja yhdistämällä säästettiin viime vuonna miljoonia euroja, Kela kertoo tiedotteessaan. Tiedotteen mukaan Kelan korvaamien taksimatkojen suorakorvaus ja keskitetty tilausmenettely tuottivat viime vuonna runsaan kymmenen miljoonan euron säästöt.

Ajokilometrejä kertyi 6,5 miljoonaa aiempaa vähemmän, kun taksimatkoja yhdistettiin, Kela toteaa.

Keskitetty tilausmenettely on ollut käytössä osassa maata parin vuoden ajan. Se laajeni joulukuussa koko maahan Ahvenanmaata lukuun ottamatta, kun myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus liittyi suorakorvaukseen mukaan.

Kela kertoo, että keskitetyssä tilausmenettelyssä samaan suuntaan kulkevat asiakkaat matkustavat yhteisellä taksilla silloin, kun terveydentila sen sallii. Suorakorvaus maksettiin viime vuonna 2,3 miljoonasta matkasta ja näistä noin 261 000 oli yhdistettyjä.

Eniten taksimatkoja yhdistettiin Kymenlaakson, Pohjois-Savon ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä. Yhdistettyjen matkojen osuus kaikista matkoista vaihtelee kuudesta prosentista noin neljännekseen. Kelan mukaan se säästää keskimäärin 42 euroa, kun taksimatka on yhdistetty.

Lue seuraavaksi