1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tiedekeskukset

Technopolis suunnittelee laajennusta Microkadulle

Nykyisten rakennusten taakse on kaavailtu kahta 10 000 kerrosneliömetrin kokoista toimisto- ja laboratoriorakennusta. Myös alueen paikoitustaloa on tarkoitus laajentaa.

Kuva: Kalevi Pitkäkangas / Yle

Technopoliksen Microkadun kampukselle suunnitellaan laajennusta Kuopiossa.

Tavoitteena on rakentaa nykyisten rakennusten taakse, Neulaniemen entisen asevarikon rajalle kaksi noin 10 000 kerrosneliömetrin suuruista toimistorakennusta. Rakennuksiin tulisi toimistojen lisäksi laboratoriotiloja alueen nykyisille ja tuleville asiakasyrityksille.

– Asiakkaissa on nykyisiä yrityksiä, jotka haluavat laajentua. Mutta pyrimme löytämään myös asiakkaita, jotka siirtävät tai aloittavat liiketoimintojaan Kuopioon. Erityisesti bio- ja lääkeala sekä uudet teknologiat ovat tässä potentiaalisia tulijoita. Ne tarvitsevat erikoistiloja ja meillä on niiden rakentamisesta ja ylläpidosta pitkäaikaisia kokemuksia, Technopoliksen Kuopion johtaja Hannu Eronen kertoo.

Myös alueen paikoitustaloa on tarkoitus laajentaa noin neljänneksellä. Siinä autopaikkojen määrä nousisi nykyisestä 767:stä yli tuhanteen. Tällä hetkellä Microkadun kampuksella on tiloja noin 100 000 neliötä.  

Viestikadun tornitalo seuraavaksi toteutuslistalla

Technopoliksen Viestikadun kampukselle on valmistumassa paikoitustalon laajennus ensi kuun alussa, jolloin paikoitustalon autopaikkamäärä kasvaa 300 autopaikalla ja nousee yhteensä noin 700 autopaikkaan. Seuraavaksi tavoitteena on käynnistää yli 10 000 neliötä ja 16 kerrosta käsittävän toimistorakennuksen rakentaminen.

– Se valmistuessaan kruunaa Viestikadun kampuksen ja nostaa nykyisen työntekijämäärän 1 600:sta noin 2 400 henkilöön, Eronen iloitsee.

Kuopion toimitilojen taloudellinen käyttöaste on pysynyt jatkuvasti varsin korkeana. Koko Technopolis-konsernin kaikkien tilojen käyttöaste vuoden 2014 lopussa oli 94,7 prosenttia.

– Konseptimme toiminta edellyttää, etteivät tilat saa olla myöskään liian täysiä. Uuden hankkeen rakentaminen vie aina aikaa noin vuoden ja se on usein liian pitkä aika, Eronen perustelee.