1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tahkovuori

Tahkolle rakennetaan puisto jopa 10 000 ihmisen suurtapahtumille

Lähes kahden hehtaarin kokoinen tapahtuma-alue valmistuu kesällä 2015. Kesäksi on jo tiedossa tapahtumia, joista tiedotetaan myöhemmin.

Tahkovuori
Tahkon uuden tapahtumapuiston sijoituspaikka
tahkoeventpark

Matkailukeskus Tahkolle Kuopioon valmistuu ensi kesäksi uusi tapahtumapuisto Tahko Event Park. Lähes kahden hehtaarin kokoinen tapahtuma-alue mahdollistaa jopa 10 000 henkeä vetävien suurtapahtumien järjestämisen.

Kyse on Kuopion kaupungin omistamasta tontista, joka sijaitsee Tahkon ytimessä. Tapahtumapuistossa voidaan järjestää suurtapahtumia, kuten konsertteja, festivaaleja tai urheilutapahtumia.

Tapahtumia tiedossa

– Meillä on jo tiedossa ensi kesälle tapahtumia, mutta niistä ei voi vielä kertoa. Yksi isompi valtakunnallinen tapahtuma on jo sovittu. Tietoa on luvassa lisää muutaman viikon kuluessa, Tahko SPA Hotel Oy:n toimitusjohtaja Pekka Vihma kertoo.

Kuopion kaupunki rakennuttaa tapahtuma-alueen. Kustannusarvioltaan 400 000 euron hankkeeseen on haettu EU-rahoitusta Pohjois-Savon liitolta.Maansiirtotyöt alkavat huhtikuussa ja alue on valmis kesällä. Vihman mukaan jo ensimmäisenä vuonna investointi tuo alueelle satoja tuhansia euroja.

– Tahkolle tarvitaan isoja tapahtumia. Tämä on kustannustehokkain tapa lisätä matkailijavirtoja ja hyödyttää kaikkia alueen toimijoita. Meillä on täällä 8 500 vuodepaikkaa, että tapahtumiin osallistujat saadaan lähes kaikki majoitettua lähelle, Vihma perustelee.

Lue seuraavaksi