1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kuluttajavirasto: Kyproksen-matka jäissä sadoilla suomalaisilla

Norjalainen matkanjärjestäjä Go International kertoi loppuviikolla asiakkailleen tehneensä konkurssin. Yhtiö oli järjestänyt matkoja Pohjois-Kyprokselle. Kuluttajavirasto selvittää asiaa ja arvioi, että se koskee satoja suomalaisia.

Kuva: Katia Christodoulou / EPA

Norjalaisen Go International -matkanjärjestäjän ajautuminen konkurssiin koskee satoja suomalaisia, Kilpailu- ja kuluttajavirasto eli KKV arvioi.

Apulaisjohtaja Petteri Lehtonen sanoo KKV:n perustavan arvionsa tietoihin, joita se on saanut norjalaisyhtiön lomamatkoja myyneiltä matkanvälittäjiltä. Go Internationalin kerrottiin loppuviikolla ilmoittaneen asiakkailleen tehneensä konkurssin.

Kuluttajavirasto ryhtyi selvittämään asiaa lauantaina. Lehtonen uskoo, että asiassa saadaan selvyys alkuviikon aikana.

Konkurssiin ajautunutta Go Internationalia ei ole toistaiseksi tavoitettu, hän kertoo Ylelle. Hän toteaa, että yhteys yritykseen saadaan ennemmin tai myöhemmin.

Lehtonen neuvoo matkan varanneita suomalaisia selvittämään, mikä on vastaava taho asiassa.

– Siitä sitten voidaan tehdä jatkotoimenpiteitä. Kyllä se aika selvää on, että siinä muutamia päiviä tai viikkoja varmasti menee ennen kuin rahat palautuvat, hän sanoo. Go International on järjestänyt matkoja Pohjois-Kyprokselle. Lehtonen pitää todennäköisenä, että kaikki lomalle aikoneet suomalaiset saavat rahansa takaisin.