1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Auto kuvattiin uimahallin parkissa ja laitettiin nettimyyntiin omistajan tietämättä

Kajaanissa tutkitaan petosta, jossa kajaanilaismies löysi autostaan myynti-ilmoituksen verkossa. Myynti-ilmoituksessa oli oikean omistajan nimi, mutta huijarin yhteystiedot.

Kotimaan uutiset

Kajaanissa on taas yritetty petosta. Kajaanilaismies hämmästyi huomatessaan, että hänen autoaan yritettiin myydä netissä automyyntisivustolla, ja teki rikosilmoituksen. BMW 530 -mallia oleva auto oli kuvattu Kajaanin Kaukaveden uimahallin parkkipaikalla 12. helmikuuta, ja ilmoitus oli laitettu saman ja seuraavan päivän välillä.

Myynti-ilmoituksessa on auton todellisen omistajan nimi, mutta yhteystiedot ovat epäillyn petoksen yrittäjän. Alustavan tutkinnan perusteella autoa myynyt henkilö on pyytänyt ostajilta puhelimitse autosta 1 000 euron varausmaksua.

Viime viikolla poliisi selvitti 80 petoksen vyyhdin. Petokset olivat samankaltaisia kuin viimeisimmäksi ilmi tullut petosyritys.

Rikoskomisario Hannu Rönkkö Kajaanin poliisiasemalta arvioi, että petokset jatkuvat varmasti vastakin. Hän neuvoo ihmisiä olemaan tarkkana nettikauppoja tehdessään. Jos kauppa vaikuttaa todella hyvältä, pitäisi hälytyskellojen jo soida takaraivossa.

– Petoksen tekijät ovat hyviä suustaan ja kovia myymään. Suurta varausmaksua ei pitäisi maksaa näkemättä autoa. Petoksen sattuessa rahoja on vaikeaa saada takaisin. Jos myyjä on rehellinen, hän jaksaa kyllä odottaa vuorokaudenkin, että autoa tullaan katsomaan, Rönkkö sanoo.

Poliisi pyytää havaintoja BMW 530 -mallista autoa uimahallin parkkipaikalla kuvanneesta henkilöstä.

Lue seuraavaksi